Ministerul Sănătății anunță măsuri pentru gestionarea epidemiei

Marţi, 25 Februarie 2020
118
Ministrul interimar al sănătății, Victor Costache, a anunțat luni seară, într-o conferință de presă, că în România sunt pregătite în jur de 2.500 de paturi pentru eventualii bolnavi de coronavirus, iar dintre acestea 95 sunt la terapie intensivă, știut fiind faptul că boala poate da dificultăți respiratorii severe, potrivit Digi 24.

"Avem la dispoziție undeva în jur de 4.000 de locuri de carantină la nivel național - o cifră confortabilă având în vedere situația în care ne aflăm. Locurile de spitalizare sunt în jur de 2.500 de paturi în toate secțiile și spitalele de boli infecțioase din România, iar din acestea, 95 sunt paturi de terapie intensivă", a spus Victor Costache.

La rândul său, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a precizat că sunt "4.172 de locuri în 125 de locații, aflate în 121 de localități din 40 de județe".

În ceea ce privește carantina, la București au fost două persoane care au venit de la Wuhan și care deja au ieșit din carantină, acum mai sunt în carantină cele șase persoane care au fost la bordul navei de croazieră Diamond Princess și a căror stare este bună, în județul Dolj, opt persoane au venit din Lodi, Italia, localitate aflată în regim de izolare, iar în Galați au fost preluate duminică seara trei persoane pentru carantină.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4538 secunde