Ministerul Muncii vrea să ne scoată din sărăcie

422
3
Ministerul Muncii vrea să ne scoată din sărăcie - saracie1-1477322878.jpg

Articole de la același autor

Suntem un popor sărac. Asta nu o spunem noi și nici statisticile. Se reflectă în modul de trai al românilor de zi cu zi. Altfel spus, sărăcia este la ea acasă. Oriunde am mer-ge, întâlnim oameni care abia își duc traiul și care cu greu reușesc să aibă ce pune pe masă copiilor. Cu toate acestea, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice susține că intenționează să scadă numărul de persoane care trăiesc în sărăcie. Ei spun că este nevoie de o abordare nouă pentru combaterea sărăciei, iar contribuția angajatorilor și a finanțatorilor de proiecte este extrem de importantă.

"Ne-am asumat ca țară scoaterea din sărăcie a mai mult de jumătate de milion de oameni până în anul 2020, dar deși PIB-ul a înregistrat creșteri în ultimii ani, sărăcia relativă a crescut la rândul ei și este cruntă în rândul copiilor: unul din trei copii este afectat de acest fenomen. Sărăcia este și o piedică în calea angajării și în contextul în care vom pierde din forța de muncă activă, din cauza îmbătrânirii populației și a migrației, este vital să mobilizăm resursele umane din grupurile vulnerabile. Este nevoie de o altă abordare, care să asigure accesul la oportunitate, la angajare, la antreprenoriat social, la servicii sociale, medicale și la educație ca aceste familii să devină contribuitori activi în societate. La asta lucrăm acum, în implementarea strategiei și a pachetului de măsuri antisărăcie, la a asigura o șansă abilității dincolo de vulnerabilitate și pentru asta avem nevoie și de colaborarea angajatorilor și a finanțatorilor de proiecte", au declarat reprezentanții ministerului. Pentru realizarea acestui scop, ar mai fi nevoie nu numai de eliminarea barierelor fizice și financiare de acces, ci și a celor impuse de mentalitățile prezente acum în societate, în așa fel încât gradul de ocupare a persoanelor cu dizabilități să crească, precum și accesul la educație și sănătate în comunitățile de romi. O soluție ar fi pregătirea unui pachet de sprijin a angajării grupurilor vulnerabile și a susținerii mobilității acestora, nevoia unor caravane în comunitățile defavorizate și disponibilitatea mediului privat de a susține cu resurse financiare, voluntari și expertiza comunităților locale în implementarea strategiei, precum și de nevoia alocării de resurse pentru programele de prevenție.

Comentează știrea

DODO
25 octombrie 2016
epave sociale

ALCOOLISMUL principala cauza cu consecinta ei : ignoranta ! sint saraci ca beau si beau pentru ca sint saraci. Uitati-va cite bombe infloresc din alcool contrafacut si ieftin ( tolerat de stat ),citi se aduna cu noaptea-n cap la ,,condica ,, Ce-i poti pune sa munceasca pe astia care beau ultimul ban si alocatia pentru copii ? programele de salvare prevad doar ,,daruri ,, nu educatie sau masuri de integrare Astia sint gaurile negre ale societatii Asa am devenit campioni la asistati sociali o povara pentru cei care muncesc Daca vrei sa ajuti un flamind nu-i da un peste sa-l manince ci da-i o undita !

Nicu
25 octombrie 2016
Vai mama lui de ministerul ma-sii

Cel putin actualul minister al muncii ar fi cazul sa taca. Nimeni nu a facut decat sa distruga poporul sa dezbine ce era o natiune,sa demoleze industria,sistemul bancar national,sa elimine proproietatea asupra propriilor resurse interne. Ca sa combati saracia este nevoie chiar de o revolutie serioasa,din toate punctele de vedere ,urmare ei sa se se elimine impostura si mafiile din absolut toata suprastructura societatii. Deocamdata,exodul va continua cu siguranta.

cetatzean
25 octombrie 2016
Conducatorii doar vorbe si fapte : NICHT !

Ciolos pana acum, nu a facut nimic bun, doar : vorbe, incompetentza si incapabilitate, la fel ca : superiorii sai si ministrii tehnocrati ?! Ne-am saturat de voi, plecatzi de unde atzi venit si ducetzi-va la cei, care v-au trimis ! Ca nu iubitzi acest popor, va iubitzi pe voi, insiva si banii nostri, care-s obtzinutzi din stoarcerea sevei poporului asta la mximum, prin impunerea diferitelor taxe si impozite, care mai dihai ! Nu ne iubitzi, in schimb, va plac veniturile noastre! Nu iubitzi familia crestina si casatoria dintre : un barbat si o femeie ! Nu iubitzi copiii acestui neam crestin ! Va place sa conducetzi un popor " fanatic ", dar sa punetzi in aplicare ce va spun, va transmit, ce directive va dau, cei care v-au trimis, instalat in fotoliile ministeriale / prezidentziale din patria noastra ! Cei care v-au trimis la noi, "fanaticii", v-au trimis cu-n scop precis / cu o misiune precisa, pentru distrugerea : natziei romane, familiei crestine, copiii sa numai asculte pe / de parintzi, distrugerea crestinismului, omorarea crestinilor si intr-un cuvant distrugerea Romaniei in general / si-n special ! Dar Hristos, nu uita si nu-i lasa de izbeliste pe crestinii SAI, si altzii si-au mai propus in cele 2-3 milenii de crestinism, sa termine pe crestini, si ce s-a ales de ei, NIMIC ! Doamne, ajuta-ne si apara-ne de vrajmasii din interior si de cei din afara !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5562 secunde