Ministerul Muncii: Salariații din sectorul bugetar ar putea fi incluși într-un registru electronic

284
Ministerul Muncii: Salariații din sectorul bugetar ar putea fi incluși într-un registru electronic - rz1-1596736066.jpg

Articole recomandate

Ministerul Muncii și Protecției Sociale propune înființarea unui registru electronic denumit Reforma, care să cuprindă și salariații din sectorul bugetar, și care va fi dezvoltat și administrat de Inspecția Muncii, potrivit unui proiect de Ordonanță lansat în dezbatere publică, informează Agerpres.


Potrivit sursei citate, categoriile de personal avute în vedere își pot desfășura activitatea prin contract individual de muncă, contractul de mandat, contract de management, contract de activitate sportivă, convenție individuală de muncă prevăzută de Legea nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, decizie/ordin de numire în funcție, raport de serviciu sau în baza actului de numire.


În acest context, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat că excepție de la înregistrarea în Reforma vor face cei care lucrează în cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, sectoare unde evidența personalului se ține prin registre proprii.


"Tot ce înseamnă salariu, indemnizație, de fapt toți cei plătiți din bani publici trebuie să fie, alături de angajații din sistemul privat, într-un singur registru electronic. Propun Reforma, o variantă completă a evidenței angajaților/a celor care lucrează în România, a persoanelor plătite din bani publici. Dezvoltăm Revisal. Registrul va include salariații din cadrul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, din cadrul regiilor autonome și a societăților naționale, companiilor naționale și a societăților comerciale cu capital social deținut integral sau majoritar de stat. Am inclus, totuși, câteva excepții: cei care lucrează în cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională; aici evidența personalului se ține prin registre proprii", a scris ministrul Muncii, joi seara, pe pagina sa de Facebook.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.341 secunde