Ministerul Muncii instruiește 450 de persoane

162
Ministerul Muncii instruiește 450 de persoane - munca-1488985210.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS), în calitate de beneficiar al proiectului "Implementarea unui sistem de elaborare de politici publice în domeniul incluziunii sociale la nivelul MMJS", și Institutul Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), în calitate de partener, organizează în zilele de 9 și 10 martie 2017, în București, conferința internațională cu tema: "Mapping poverty, social services and specific social infrastructure". Scopul proiectului îl reprezintă crearea unui set de instrumente de planificare strategică (hărți privind serviciile sociale, infrastructura aferentă acestora, hărți privind nevoia de infrastructură socială și servicii sociale, metodologii), care să sprijine procesul decizional orientat către cetățean.

La lucrările conferinței vor participa atât reprezentanți ai celor două instituții partenere și experții cooptați în echipa proiectului, cât și reprezentanți ai direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului și ai agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială.

Proiectul "Implementarea unui sistem de elaborare de politici publice în domeniul incluziunii sociale la nivelul MMJS" este cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014–2020.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

Asigurarea unei abordări coordonate și fundamentate pe dovezi în elaborarea și implementarea politicilor, programelor și intervențiilor orientate către persoanele sărace și vulnerabile și către zonele sărace și marginalizate.

Implementarea unui proces decizional la nivelul MMJS și la nivel local, bazat pe o serie de informații obținute în urma unei metodologii riguroase, fundamentate empiric, bazate pe dovezi și date statistice.

Dezvoltarea și utilizarea unui set de instrumente standard de planificare și furnizare a serviciilor sociale la nivel local, în vederea creșterii calității serviciilor publice.

Instruirea unui număr de 450 de persoane, de la nivelul administrației publice centrale și locale, privind elaborarea de politici publice orientate spre cetățean și bazate pe dovezi, precum și alte tematici de interes aferente acțiunilor care se vor desfășura în cadrul proiectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8889 secunde