Ministerul Mediului anunță un nou sistem de urmărire a lemnului tăiat

338
Ministerul Mediului anunță un nou sistem de urmărire a lemnului tăiat - primaruluneicomunedinargesprinsl-1612016720.jpg

Articole recomandate

Ministerul Mediului anunță că, începând de duminică, va intra în funcțiune noul sistem informațional integrat de urmărire a materialului lemnos - SUMAL 2.0. Aplicația permite îmbunătățirea urmăririi trasabilității lemnului și descurajează tăierile ilegale de lemn, potrivit unui comunicat al ministerului citat de Digi24.


Noul sistem informatic va contribui la debirocratizarea sectorului, prin eliminarea mai multor registre și documente, precum și prin automatizarea fluxurilor de date care până acum se realizau manual.


Pentru administratorii de păduri - ocoalele silvice de stat și private (de regim) au fost înlocuite registrul ”Marcări” și cel al ”dispozitivelor de marcat”. Începând din 31 ianuarie, administratorii vor utiliza varianta lor electronică din noul SUMAL.


De asemenea, au fost înlocuite fișele de marcare de mână, precum și centralizările aferente. Odată cu implementarea SUMAL 2.0, toate marcările se vor realiza electronic în teren, iar volumele se calculează și se transmit automat. De menţionat este faptul că noul SUMAL are capacitatea de a descoperi automat eventuale erori din culegerea datelor dendrometice, astfel încât acestea să poată fi corectate în timp util.


Pentru operatorii economici - transportatori și procesatori:


Se elimină toate documentele de transport pe hârtie între persoanele juridice. Toate avizele și documentele conexe se vor realiza automat, exclusiv în format digital; Bd. Libertăţii, nr.12, Sector 5, Bucureşti Tel.: +4 021 408 9605 e-mail: [email protected] website: www.mmediu.ro
Va fi eliminată procedura de depunere a avizelor la Garda Forestieră. Până acum, transportatorii erau obligați, lunar, să se prezinte la sediile județene ale gărzilor forestiere pentru a depune avizele de transport în format tipărit. Prin SUMAL 2.0 acest proces se va realiza automat, fără să fie necesară deplasarea;
Au fost eliminate registrele la depozite. Prin noul SUMAL, se realizează transferul automat al cantităților de la transportator.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4281 secunde