S-a schimbat modificarea

Ministerul Finanțelor elimină impozitarea bacșișului

154
Ministerul Finanțelor elimină impozitarea bacșișului - saschimbatmodificarea-1431708445.jpg

Articole de la același autor

Impozitarea bacșișului a rezistat numai două săptămâni. Măsura controversată s-a dovedit una neinspirată, așa că Ministerul Finanțelor a anunțat că renunță la ea.


Ministrul Eugen Teodorovici a anunțat, vineri, că va fi eliminată obligativitatea taxării bacșișului. "Din păcate, nu se poate reglementa în toate spețele sale și aplicarea sa este extrem de dificilă", a explicat ministrul Finanțelor. Potrivit acestuia, modificarea s-ar putea produce de la 1 iunie, când va fi legiferată de Parlament. Teodorovici a mai spus că taxarea bacșișului fusese introdusă la solicitarea mediului de afaceri, dar este foarte greu de aplicat în multitudinea de cazuri ivite. Ministrul a participat la consultări privind fiscalizarea bacșișului cu reprezentanți ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piață al livrărilor la domiciliu, dar și reprezentanți ai organizațiilor patronale și sindicale din industria furnizorilor de servicii de taximetrie.


Legiferarea bacșișului, care trebuie evidențiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusă prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 8/2015, modifică și completează mai multe acte normative.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0623 secunde