Miliarde de oameni fără acces la apă sunt afectați de pandemia de coronavirus

211
Miliarde de oameni fără acces la apă sunt afectați de pandemia de coronavirus - gettyimages514363103-1584720788.jpg

Articole recomandate



Pandemia de coronavirus creează riscuri pentru miliarde de oameni care nu se pot spăla pe mâini în mod corespunzător și pentru sute de milioane de copii care trebuie să se descurce fără mesele de prânz primite la școală, deoarece instituțiile de învățământ sunt închise, au alertat vineri Națiunile Unite, conform agerpres.ro.


Deși se știe că igiena mâinilor este o armă-cheie împotriva COVID-19, trei miliarde de oameni din întreaga lume nu au acces adecvat la apă sau săpun pentru spălarea mâinilor, conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), agenție a ONU, și de Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF).


De asemenea, Programul alimentar mondial al ONU (PAM) a evidențiat că peste 860 de milioane de copii și tineri nu mai merg în prezent la cursuri din cauza pandemiei. Din acest motiv, aproximativ 300 de milioane de copii din clase primare sunt privați de mesele școlare de care ei depind, a declarat o purtătoare de cuvânt a PAM, Elisabeth Byrs, într-o conferință de presă la Geneva.


Sunt afectați în special copiii din Africa, unde școala le asigură adesea singura lor masă pe zi, scrie AFP.


Guvernele unor țări bogate, cum sunt Statele Unite, Canada, Regatul Unit sau Franța, au pus în aplicare mecanisme speciale pentru a se asigura că cei mai săraci elevi beneficiază de hrană.


Dar situația este cu atât mai precară pentru copiii care trăiesc în țări afectate de sărăcie extremă, conflict armat și ale căror sisteme de sănătate sunt slabe sau aproape inexistente.


În aceste țări, unde mesele școlare reprezintă aproximativ 10% din veniturile multor familii, PAM organizează alternative, care includ livrări de alimente la domiciliu, bani sau tichete de masă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1323 secunde