Mii de kilograme de deșeuri colectate separat, pe litoral, vara aceasta

166
Mii de kilograme de deșeuri colectate separat, pe litoral, vara aceasta - miidekilogramededeseuri-1570651179.jpg

Articole de la același autor

Prima etapă a proiectului "Azi pentru Mâine", desfășurată vara aceasta pe litoral, prin acțiuni de colectare selectivă a deșeurilor, s-a încheiat cu rezultate încurajatoare: peste 7.000 kilograme de deșeuri colectate separat, 130 de voluntari implicați în curățarea plajelor și în multiple activități de informare și 32 de protocoale de colaborare semnate cu operatori din HoReCa pentru protejarea mediului înconjurător. Proiectul inițiat de Asociația CSR Nest și finanțat de Fundația Coca-Cola va continua toamna aceasta în școli din București și cinci județe din sudul țării.


Colectarea separată a deșeurilor s-a desfășurat, timp de trei luni, în sezonul estival, pe aproape 17 kilometri de plajă, din Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Venus și Saturn. 50 de operatori economici din zonă au fost consiliați, iar 32 dintre aceștia au primit infrastructura necesară pentru colectarea selectivă a deșeurilor din ambalaje.


De asemenea, 50.000 de turiști au fost informați cu privire la problema deșeurilor de ambalaje, la măsurile pe care le pot lua pentru a se bucura de plaje curate și la soluția colectării separate pentru reciclare, pe care fiecare o poate transforma într-un obicei zilnic.


A doua etapă "Azi pentru Mâine" - Proiectul Azi pentru Mâine în Școală, ediția 2019 - începe în această toamnă în 33 de școli din București și din alte cinci județe ale țării. Proiectul include 7 școli din București, câte 5 din județele Vâlcea, Dolj, Constanța și Dâmbovița și 6 școli din județul Călărași. Peste 25.000 de elevi, părinți și profesori vor afla de la voluntarii proiectului informații despre colectarea separată a deșeurilor și despre reciclare. Ei vor participa la workshop-uri și activități interactive, pentru a înțelege cu adevărat importanța protejării mediului prin colectarea separată și reciclare. Mai mult, școlile vor fi dotate cu echipamente specifice, cum ar fi pubele și containere de colectare selectivă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4589 secunde