Mii de kilograme de alimente, retrase de pe piață sau distruse prin incinerare

207
Mii de kilograme de alimente, retrase de pe piață sau distruse prin incinerare - dsv2-1497282592.jpg

Articole de la același autor

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța a verificat, săptămâna trecută, o unitate de procesare a laptelui, patru centre prelucrare lapte, șapte depozite alimentare, șapte restaurante, patru unități tip bufet, o unitate tip fast food, mai multe baruri, magazine alimentare, super/hipermarket-uri, laboratoare cofetărie/patiserie etc. 


În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la comercializarea produselor alimentare în spații neigienizate, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare. 


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 lei. 


Totodată, au fost confiscate și retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne și produse din carne - 5.802 kg, lapte și produse lactate - 1.865 kg, pește și produse din pește - 1.314 kg, ouă - 65 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 96.042 lei. 


Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3851 secunde