Meteorologii avertizează: Această vară va fi o vară a extremelor meteorologice

245
Meteorologii avertizează: Această vară va fi o vară a extremelor meteorologice - 1-1592924920.jpg
Jumătate din țară este afectată de ploi, iar sute de oameni și-au văzut casele și culturile măturate de ape. Iar ploile vor continua. Șefa ANM, Elena Mateescu, a spus că această lună ar putea fi printre cele mai ploioase din ultimii 60 de ani, conform Digi24.


"Această vară, cum am anticipat, va fi o vară a extremelor meteorologice, de la perioade mai călduroase, perioade lungi fără precipitații, cu secetă, iată, este a doua lună consecutiv în care înregistrăm cantități abundente de precipitații în aproape toată țara. Vorbim de o cantitate la acest moment de 115 litri pe metru pătrat la nivel național", a spus meteorologul.


"Având în vedere ce urmează până la sfârșitul acestei luni, putem să anticipăm că luna iunie poate fi printre cele mai ploioase luni iunie din 1961 și până în prezent, posibil în top 5, luând în considerare cantitatea din 2001 a lunii iunie, cu 129 l/mp.


Înregistrăm și un record în ceea ce privește mesajele de vreme severă imediată, până în acest moment 62 plus cele de azi, al 5-lea cod a fost emis în urmă cu câteva minute pentru localități din jud Galați, fost prelungit al treilea cod roșu pe parcursul zilei de azi. Înregistrăm deja un record din acest punct de vedere, ceea ce până la urmă pune în evidență extremitatea fenomenelor meteo, violența acestora", a adăugat ea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8334 secunde