Mesajul președintelui UDTR, ing. Osman Fedbi, cu prilejul Kurban Bayram

298
Mesajul președintelui UDTR, ing. Osman Fedbi, cu prilejul Kurban Bayram - fedbiosmanbuun-1596132741.jpg

Articole de la același autor

Președintele Uniunii Democrate Turce din România (UDTR), ing. Osman Fedbi, a adresat un mesaj comunității musulmane cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului (Kurban Bayram)

"Sărbătorea Sacrficiului, (Kurban Bayram-ul) celebrată în acest an în perioada 31 iulie - 3 august, este atât un prilej de reflecție asupra valorilor noastre spirituale, cât și unul de a ne manifesta grija și respectul față de semenii noștri. Sărbătoarea Sacrificiului comemorează jertfa Profetului Ibrahim, cel care, pus să aleagă între dragostea față de unicul său fiu și adorația pentru Allah, optează pentru confirmarea devoțiunii față de divinitate. Pandemia de Covid 19 și măsurile luate de autoritățile din întreaga lume pentru a preveni răspândirea virusului i-au împiedicat în acest an pe etnicii turci din Dobrogea să efectueze pelerinajul la locurile sfinte Mecca și Medina, ritual religios considerat a fi unul dintre cei 5 stâlpi ai Islamului. De asemenea, la slujba religioasă oficiată în geamii în dimineața zilei de 31 iulie, etnicii turci trebuie să respecte normele de distanțare socială (2 m între credincioși) și igienico-sanitare (purtarea obligatorie a măștilor și dezinfectarea mâinilor).

Datorită contextului actual, vom petrece Kurban Bayramul, acasă în familiile noastre restrânse pentru binele tuturor etnicilor turci. Chiar dacă trebuie să păstrăm distanțarea socială acum, gândurile bune și valorile noastre spirituale ne vor uni și ne vor face mai puternici pentru ca în viitorul apropiat să putem să fim împreună, aproape unul de celălalt. Fie ca Sărbătoarea Sacrificiului să aducă tuturor membrilor comunității turce împăcarea cu sine și atitudinea de smerenie față de Allah, dar și bucurie în suflete și în case, sănătate, unitate și prosperitate! Kurban bayramınız kutlu olsun!", a spus ing. Osman Fedbi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6233 secunde