Mesajul preoților: "Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne izbăvească de această grea ispită"

305
Mesajul preoților:

Articole de la același autor

Preoții de la Biserica "Sfântul Vasile" din Constanța susțin că programul liturgic nu va suferi modificări în perioada următoare, deoarece în astfel de momente este nevoie de rugăciune și prudență. Astfel, vineri, 13 martie, a avut loc Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite și Taina Sfântului Maslu, cu rugăciuni speciale de dezlegare și de izbăvire de pandemie. Apoi, sâmbătă, va avea loc, de dimineață, pomenirea celor adormiți și după aceea, Sfânta Liturghie. Duminică, 15 martie, de la ora 9.30, Sfânta Liturghie va fi săvârșită în tinda bisericii, afară.


Datorită contextului social pricinuit de Covid-19, parohia a luat o serie de măsuri. Ca urmare, toate slujbele religioase de duminică, atunci când sunt mai mult de o sută de persoane, se vor face afară, în tinda bisericii.


De asemenea, din jumătate în jumătate de oră toate suprafețele ce intră în contact uman cu Sfintele Icoane, vor fi dezinfectate cu spirt,  la fel ca și ușile. În tot acest timp, în interiorul bisericii se vor afla soluții dezinfectante pentru mâini și șervețele.
"Ceea ce este cel mai însemnat aspect, păstrați igiena, nu veniți la biserică dacă nu vă simțiți bine, adresați-vă medicului și nu vă panicați.


Va trece și acest moment dacă respectăm sfaturile specialiștilor.
Aceste măsuri sunt luate din responsabilitate, ci nu din teamă, Biserica lui Hristos neavând vreo vină pentru acest impas social. Totodată, cel mai important este să ne rugăm ca Dumnezeu să ne izbăvească de această grea ispită", au declarat preoții. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8522 secunde