Mesajul medicilor de la Spitalul de Infecțioase din Constanța: "Facem tot ce depinde de noi!"

428

Articole de la același autor

De câteva săptămâni, medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța lucrează la foc continuu. Deși ei se luptă cu un inamic nevăzut și nu știu la ce se pot aștepta pe viitor, luptă, zi de zi, cu acest coronavirus și speră să îl învingă, cât de curând. Cadrele medicale spun că, dacă lumea va înțelege să stea în casă, este posibil să rupem acest lanț epidemiologic, în condițiile în care modalitatea de transmitere este de la o persoană la alta. Medicii spun că, în acest fel, numărul de infectați se va menține la un nivel constant, scăzut.



"Noi am depus un jurământ că vom îngriji pacienții în orice situație și facem tot ce putem pentru a nu ajunge în acele situații în care sistemul sanitar să fie depășit. Ne străduim din răsputeri să facem tot ce ține de noi. Vom extinde instalația de oxigen în tot spitalul", este mesajul pe care vi-l transmit medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.
Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, dr. Claudia Cambrea, a declarat că, în această perioadă, încearcă să se aprovizioneze cu cât mai multe materiale sanitare, au regândit circuitele în așa fel încât să nu existe risc de infecție interioară de spital și fac tot ce ține de ei în acest moment pentru a nu ajunge în situația în care vor fi depășiți de ceea ce se întâmplă.



"Formele grave se datorează unor pneumonii și pentru aceasta, pacienții au nevoie de oxigen. Instalația de oxigen este foarte importantă, esențială în tratamentul acestor bolnavi, de aceea încercăm să o extindem în afara secției de Terapie Intensivă, adică în tot spitalul.
Ne este greu, dar ne-am organizat și lucrăm 24 de ore din 24. Avem echipamente, suntem pregătiți, însă am constatat că aceste echipamente se consumă într-un ritm foarte accelerat, de aceea avem nevoie în continuare de capeline, mănuși, măști, combinezoane, halate.



Locuitorilor orașului le transmitem să stea acasă. Pericolul poate să fie destul de mare, pentru că este o boală la început, un virus care afectează în special pacienții vârstnici, cu alte afecțiuni, dar este posibil să avem și surprize. Este clar că sunt afectați și tineriii și copiii, noi în spital avem și cazuri de copii, dar și de tineri și de bătrâni. Majoritatea au o evoluție bună, dar nu știm ce va urma. Așadar, atenție mare când mergeți la cumpărături. Trebuie să păstrați neapărat distanța de doi metri, să nu stați mai mult de 15 minute în contact unii cu alții. Dacă lumea va înțelege să stea în casă, este posibil să rupem acest lanț epidemiologic", a adăugat aceasta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4767 secunde