Mesaj de la colegii din Spitalul Judeţean Constanţa, la decesul dr. Viorel Tode. „Drum lin spre stele, domnule profesor!”

434
Mesaj de la colegii din Spitalul Judeţean Constanţa, la decesul dr. Viorel Tode. „Drum lin spre stele, domnule profesor!” - f14402d56d95429995d81ad69f967d30-1633003488.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța Constanța regretă dispariția prof. univ. dr. Viorel Tode, cel care a fondat secția Clinică Urologie din cadrul SCJU Constanța și a condus-o mai bine de două decenii.

Dr. Viorel Tode face parte din istoria celui mai mare spital dobrogean. Născut la 2 iulie 1937 în localitatea Plopeni, din judeţul Constanţa Viorel Tode a a absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti în anul 1960, în 1965 a devenit medic secundar, în 1969, specialist, iar în 1980 a luat primariatul și tot atunci, grație profesorului Proca, pe atunci ministrul sănătății, a solicitat înființarea unei secții de Urologie în Spitalul Constanța, transformată în 1990 în Clinica de Urologie. „El a introdus în clinică tehnici noi de chirurgie urologică, învățate în țară, dar și peste hotare, în Spania sau Suedia. A realizat ca autor și coautor multe lucrări prezentate sau scrise, manuale, a condus teze de doctorat și sute de lucrări de licență. De asemenea, a organizat mai multe congrese naționale ale Asociației Române de Urologie și a primit diplome și medalii de la diferite foruri științifice. Drum lin spre stele, domnule profesor!”, au declarat reprezentanţii unităţii sanitare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3513 secunde