Medicament împotriva epilepsiei

638
1
Medicament împotriva epilepsiei - farma51359800-1328433730.jpg

Articole recomandate

Compania de farmaceutice Actavis a lansat de curand un nou medicament pe piata romaneasca, folosit in tratamentul epilepsiei.

Medicamentul se numeste Levetiracetam Actavis si are ca substanta activa levetiracetam, fiind un produs generic (are acelasi efect terapeutic cu medicamentul original, dar este mai ieftin).

"Desi reprezinta o alternativa terapeutica moderna, levetiracetamul a fost putin utilizat, din cauza pretului mare al variantei originale. Levetiracetam Actavis va dinamiza semnificativ utilizarea acestei molecule, aducand beneficii semnificative pacientilor si autoritatilor", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie, citat de Money.ro.

Produsul nou lansat de Actavis este compensat integral de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (se afla pe lista C1 de compensare).

In Romania exista aproximativ 170.000 de pacienti cu epilepsie, numarul mediu de cazuri noi fiind de 11.000/an. Din totalul celor aflati in tratament, 25% primesc medicamente de generatie noua, potrivit datelor Cegedim din noiembrie 2011, citate de Actavis Romania.

Compania farmaceutica si-a propus sa lanseze in 2012 un numar de 20 de produse, in arii terapeutice precum oncologie, sistem cardiovascular, sistem nervos central, antiinfectionase si are in plan dezvoltarea segmentului de OTC-uri (medicamente eliberate fara reteta medicala).

Actavis (Islanda) este prezenta pe piata romaneasca prin Actavis Sales/Marketing, responsabila cu comercializarea si promovarea medicamentelor, si prin Sindan Pharma/Actavis Operations, unitatea de productie de medicamente oncologice.

In prezent, compania are peste 380 de angajati pe plan local.

Comentează știrea

MorrisLet
29 decembrie 2022
MorrisLet

aralen tablets https://hydroxychloroquinex.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9582 secunde