Maternitatea Medgidia, devenită linie COVID, dotată urgent cu un incubator, de către organizaţia Salvaţi Copiii

723
Maternitatea Medgidia, devenită linie COVID, dotată urgent cu un incubator, de către organizaţia Salvaţi Copiii - maternitatea-1634556362.jpg

Articole de la același autor

Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia, care a devenit linie de urgență pentru gravidele COVID-19 pozitive, a fost dotată în regim de urgență cu un incubator Giraffe, în valoare de 103.517 lei. Echipamentul este achiziționat de Salvați Copiii, din fondurile donate de clienții Libris. Unitatea medicală din Medgidia are nevoie de aparatură medicală performantă, întrucât aici sunt tratate femeile însărcinate diagnosticate cu COVID-19 din județele Constanța și Tulcea.

Dotarea a fost posibilă cu implicarea Libris, unul dintre partenerii de cursă lungă ai Organizației Salvați Copiii România în programul de combatere a mortalității infantile. Cititorii Libris au fost alături de Salvați Copiii încă din decembrie 2014, în demersul organizației de a susține sănătatea copiilor din spitale. Cu această dotare, suma totală a ajuns la peste 530.000 euro.

Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia a devenit unitate pentru femeile însărcinate pozitive la testele Covid-19. În perioada pandemiei au fost alocate opt paturi pentru cazurile COVID-19 pozitive, din cele 25 de paturi totale ale secției de neonatologie. În context normal, numărul anual de nașteri ce au loc în maternitatea din Medgidia este între 1.300 și 1.500.

„Maternitatea din Medgidia este din 20 septembrie Maternitate Covid. În contextul actual al pandemiei de coronavirus, se întâmplă ca o pacientă însărcinată să afle chiar înainte de naștere că este COVID-19 pozitivă și multe dintre lucrurile plănuite nu se vor mai întâmpla așa cum se aștepta. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea. Din fericire, în maternitatea noastră nu au fost cazuri grave de copii pozitivi și ne-a bucurat tare mult lucrul acesta. Pentru medici este important să aibă echipamentele medicale performante pentru a putea separa copiii suspecți și pentru a le oferi tratamentul de care au nevoie imediat. Fără ele nu putem asigura o bună desfășurare a actului medical. Suntem recunoscători Organizației Salvați Copiii și cititorilor Libris, incubatorul primit îmbunătățește cu adevărat îngrijirea copiilor”, a spus dr. Magdalena Oprea, şef Secție Neonatologie, Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia .

Incubatorul Giraffe, în valoare de peste 20.000 euro, cu care a fost dotată maternitatea, asigură un microclimat neonatal optim pentru nou-născuții prematuri. Dispune de performanță termică excepțională, design inovator, precum și de capacitatea de a controla căldura, umiditatea, oxigenul, lumina și zgomotul. Acesta dispune, de asemenea, de o unitate centralizată de afișare și comandă, ce oferă acces din fiecare latură a patului și o vizualizare excelentă a aparatului și a parametrilor pacientului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6461 secunde