Maşinile parcate pe spaţiul verde, în Mamaia, ridicate de poliţiştii locali

362
Maşinile parcate pe spaţiul verde, în Mamaia, ridicate de poliţiştii locali - masinileparcate-1626963642.jpg
Din ce în ce mai des în ultima vreme, spațiile verzi din staţiunea Mamaia s-au transformat în parcări publice, evident fără plată. De la începutul sezonului estival, poliţiştii locali constănţeni au aplicat 360 de amenzi pentru autovehicule staționate pe spațiul verde și 29 de mașini au fost ridicate și transportate în parcul auto de pe strada Caraiman nr.1. Mașinile pot fi recuperate doar după ce proprietarii achită taxele prevăzute în hotărârea de Consiliu Local, 450 de lei – tariful pentru ridicare maşini, 120 de lei - tariful transport mașini şi 60 lei pe zi, tariful pentru depozitare mașini. Programul de restituire este non-stop.

„E sezonul vacanțelor iar turiștii care vin la mare trebuie să știe că o maşina parcată pe iarbă poate scurta concediul. Polițiștii locali constănțeni sunt la datorie iar amenzile sunt usturătoare - între 400 și 800 de lei pentru persoane fizice și între 500 și 2500 de lei pentru persoanele juridice. Aceste situații neplăcute ar putea fi evitate dacă hotelierii din stațiune ar asigura, așa cum prevede legea, acest serviciu”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Alin Vintilă.

Conform legii, unitățile de cazare trebuie să respecte cerințele clasificării conform Ordinului Autorităţii Naţionale pentru Turism, în care se precizează numărul de locuri de parcare obligatoriu la fiecare categorie. Dacă nu dispun de locuri de parcare suficiente, operatorii economici au posibilitatea să închirieze locurile de parcare cu 499 de lei pe lună, adică 17 lei pe zi sau 70 de bani pe oră. „În momentul de față, din cele aproximativ 4.000 de locuri de parcare din stațiune, doar 1.150 au fost închiriate. Dacă nu beneficiază de un loc de parcare la hotelul unde sunt cazați, turiștii pot efectua plata parcării prin aplicația Constanța Parking. Dacă aleg să plătească prin card bancar, au posibilitatea plății pentru 6, 12 sau 24 de ore. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475”, mai transmite reprezentantul autorităţilor locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6053 secunde