Mărțișoare ecologice pentru cei dragi

140
Mărțișoare ecologice pentru cei dragi - brosamartisor120-1519727801.jpg

Articole de la același autor

Pe 25 februarie, a XIV-a ediție a Mărțișorului Ecologic, un eveniment cu tradiție pentru ONG Mare Nostrum, a strâns 20 de constănțeni de toate vârstele la librăria "Dorian Gray". Aceștia și-au pus creativitatea "la bătaie" pentru a realiza mărțișoare inedite pentru cei dragi. Cei mai inspirați și dibaci au fost copiii, care au realizat mărțișoare și felicitări pentru mamele lor, toate din materiale reciclabile.


În acest an, evenimentul "Mărțișorul Ecologic" s-a transformat într-un workshop creativ, care a dezvoltat abilitățile practice ale celor 20 de oameni prezenți la librărie. Participanții au venit cu propriile lor materiale reciclabile, pe care le-au transformat creativ, în cele mai interesante mărțișoare pentru cei dragi. 


"Toate edițiile de până acum ale Mărțișorului Ecologic au fost concepute ca târguri de mărțișoare, unde partenerii noștri din cadrul instituțiilor de învățământ intrau în competiție directă în vederea realizării celui mai interesant mărțișor. Anul acesta, conceptul de târg de mărțișoare a fost înlocuit de un workshop, în care participanții au putut învăța tehnicile de realizare a mărțișoarelor eco. Au putut alege ce model vor să realizeze dintr-un catalog distribuit pe tablete și au fost ajutați de voluntarii ONG Mare Nostrum pentru a duce la bună îndeplinire intenția lor", spune Andreea Ionașcu, coordonator eveniment. 


Astfel, brățările mai vechi, șiragurile de mărgele, scoici și tot felul de materiale textile folosite de participanți ca și taxă de intrare la eveniment, s-au transformat în cele mai simpatice mărțișoare. 


"Ne bucurăm că am avut atât de mulți copii în cadrul evenimentului. Ei au fost cei mai bucuroși, de altfel, de această experiență. Ce ne-a surprins a fost că la eveniment au venit și adulți, care și-au testat creativitatea în realizarea de mărțișoare eco. Unul dintre participanți a fost chiar în centrul atenției datorită dibăciei în a realiza decupaje, construcții de hârtie și flori presate, folosind diferite tehnici", completează Andreea Ionașcu. 


Anul viitor, Mărțișorul Ecologic se va desfășura tot sub formă de workshop creativ, dar susținut de un "trainer" din zona artistică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5427 secunde