Mark Zuckerberg îi ia partea lui Donald Trump în scandalul postărilor false

148
Mark Zuckerberg îi ia partea lui Donald Trump în scandalul postărilor false - trumpzuckerberg1068x711-1590679382.jpg

Articole recomandate

Președintele Facebook, Mark Zuckerberg, spune că marile grupuri care dețin rețele sociale nu ar trebui să se poziționeze ca arbitri ai discursului politic online, în contextul în care președintele american Donald Trump a amenințat că va reglementa companiile din domeniu, informează Digi24.


"Nu cred că Facebook sau platformele de internet în general ar trebui să fie arbitri ai adevărului", a spus Zuckerberg într-un interviu care s-a transmis joi la postul de televiziune CNBC, adăugând că este o "linie periculoasă".


Trump va emite un ordin executiv în cursul zilei de joi în privința companiilor de "social media", a precizat Casa Albă.


The New York Times a relatat anterior că ordinul ar putea eroda protecția pentru aceste grupuri, în termeni de responsabilitate pentru conținutul postat pe platformele lor.


Trump a avut o reacție furioasă în această săptămână la adresa Twitter, rețeaua rivală a Facebook, după ce platforma a introdus o semnalare de verificare a faptelor la una dintre postările președintelui prin care își exprima opoziția față de votul prin corespondență.


Mențiunea indica faptul că președintele face afirmații false că votul prin corespondență ar duce la fraude masive, în contextul unei dispute între democrați și Trump în legătură cu extinderea posibilităților prin care populația să își exprime votul în acest an electoral pe fondul pandemiei.


Trump a susținut că vocile conservatoare sunt reduse la tăcere și, dacă acest lucru continuă, a amenințat că va "reglementa ferm sau chiar va închide" rețelele sociale.


Zuckerberg a spus că, deși Facebook nu vrea "să stabilească ce este adevărat și ce este fals" în privința discursului politic, compania are limite, în special în privința informațiilor medicale false, suprimarea votului sau înșelătoriile.


"Există limite și le vom aplica", a declarat el.


"Dar cred că, în general, trebuie să permitem existența cât mai multor voci posibile, și să acordăm un respect special discursului politic", a mai spus co-fondatorul Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7441 secunde