Mare minune mare la Constanța! Strada Pandurului, transformată în bulevard

Marţi, 28 Martie 2017, 19:11
20051
Modernizarea Constanței a început cu greu, din centru, însă a ajuns repede în cartiere. După reabilitarea bulevardelor din buricul târgului, muncitorii au intrat, în această primăvară, pe strada Pandurului, unde au refăcut complet trotuarele, bordurile și au asfaltat șoseaua.

Dincolo de intenția lăudabilă a autorităților locale de a amenaja zona și de a o aduce în zilele noastre, după ce ani la rând nu s-a făcut nimic, investiția seamănă mai mult a risipă din banul public. Și asta nu o spunem noi, ci chiar constănțenii care locuiesc în cartier și care au rămas uimiți să vadă că au în fața porții pavele moderne întocmai ca și cele de pe bulevardele centrale.

"Minune mare în Constanța, strada Pandurului devine bulevardul Pandurului, iar dacă i se va face și pistă de biciclete, va concura cu bulevardul Tomis", ne-a scris un cititor care s-a semnat "un cetățean nemulțumit". 


Acesta își exprimă astfel indignarea față de ceea ce numește risipă, considerând că "primarul își bate joc de bugetul primăriei". "Nu înțeleg de ce trebuie să pavezi trotuarele de pe strada Pandurului, începând cu strada Comarnic, cu pavele precum cele puse pe bulevardul Tomis. Oare asfaltul nu mai este bun pentru strada Pandurului, pentru că oricum locatarii de pe această stradă parchează mașinile pe trotuarul din fața casei în care locuiesc?", mai spune omul."Arată frumos, dar suntem într-un cartier mărginaș!"


Aceeași nedumerire o au și alți constănțeni din zonă care, deși acum se bucură de aceste trotuare, consideră că nu ar fi fost necesară o investiție așa de mare. 


"Arată frumos așa, nu spunem că nu, dar, totuși, suntem într-un cartier mărginaș. Dacă tot au optat pentru pavele, nu cred că era necesar să aducă din cele care au fost folosite pe bulevardul Tomis. Mai sunt variante și mai ieftine, suficient de bune. Oricum, cred că cea mai bună variantă rămânea tot asfaltul. Este ușor de întreținut, iar la pavelele acestea, dacă nu sunt montate bine, se vor forma denivelări. Și este o chestiune de timp până când vor apărea probleme din cauză că tot aici sunt parcate și mașinile", ne-a mai spus un cetățean care locuiește pe strada Pandurului. 


v v v


Lucrările sunt efectuate de Confort Urban și vor mai dura câteva zile. În paralel, alte echipe lucrează și în Mamaia Nord, la asfaltarea carosabilului, în Poarta 6, la pregătirea carosabilului, pe strada Celulozei, dar și în cartierul Tomis II, pe strada Crișanei, unde se refac trotuarele. Însă mai sunt și multe alte zone intens circulate ale orașului care suferă grav la capitolul trotuare, mai ales în cartierele cu blocuri, unde sunt sute de locatari și zeci de mașini la fiecare imobil.

"Îi așteptăm cu brațele deschise pe lucrători să ne pună și nouă pavele pe trotuare. Au fost sparte de multe ori în ultimii ani și au rămas cu găuri, denivelări. Nu poți merge cu căruciorul cu copilul, pe trotuar, nu poți merge nici ca pieton", ne-a spus revoltat un alt constănțean, din cartierul Inel II.


v v v


Vom reveni în zilele următoare asupra subiectului, în măsura în care vom obține detalii despre aceste lucrări, de la reprezentanții Confort Urban.


Pagina a fost generata in 0.1765 secunde