Mare minune mare la Constanța! Strada Pandurului, transformată în bulevard

20192
16

Articole de la același autor

Modernizarea Constanței a început cu greu, din centru, însă a ajuns repede în cartiere. După reabilitarea bulevardelor din buricul târgului, muncitorii au intrat, în această primăvară, pe strada Pandurului, unde au refăcut complet trotuarele, bordurile și au asfaltat șoseaua.

Dincolo de intenția lăudabilă a autorităților locale de a amenaja zona și de a o aduce în zilele noastre, după ce ani la rând nu s-a făcut nimic, investiția seamănă mai mult a risipă din banul public. Și asta nu o spunem noi, ci chiar constănțenii care locuiesc în cartier și care au rămas uimiți să vadă că au în fața porții pavele moderne întocmai ca și cele de pe bulevardele centrale.

"Minune mare în Constanța, strada Pandurului devine bulevardul Pandurului, iar dacă i se va face și pistă de biciclete, va concura cu bulevardul Tomis", ne-a scris un cititor care s-a semnat "un cetățean nemulțumit". 


Acesta își exprimă astfel indignarea față de ceea ce numește risipă, considerând că "primarul își bate joc de bugetul primăriei". "Nu înțeleg de ce trebuie să pavezi trotuarele de pe strada Pandurului, începând cu strada Comarnic, cu pavele precum cele puse pe bulevardul Tomis. Oare asfaltul nu mai este bun pentru strada Pandurului, pentru că oricum locatarii de pe această stradă parchează mașinile pe trotuarul din fața casei în care locuiesc?", mai spune omul.



"Arată frumos, dar suntem într-un cartier mărginaș!"


Aceeași nedumerire o au și alți constănțeni din zonă care, deși acum se bucură de aceste trotuare, consideră că nu ar fi fost necesară o investiție așa de mare. 


"Arată frumos așa, nu spunem că nu, dar, totuși, suntem într-un cartier mărginaș. Dacă tot au optat pentru pavele, nu cred că era necesar să aducă din cele care au fost folosite pe bulevardul Tomis. Mai sunt variante și mai ieftine, suficient de bune. Oricum, cred că cea mai bună variantă rămânea tot asfaltul. Este ușor de întreținut, iar la pavelele acestea, dacă nu sunt montate bine, se vor forma denivelări. Și este o chestiune de timp până când vor apărea probleme din cauză că tot aici sunt parcate și mașinile", ne-a mai spus un cetățean care locuiește pe strada Pandurului. 


v v v


Lucrările sunt efectuate de Confort Urban și vor mai dura câteva zile. În paralel, alte echipe lucrează și în Mamaia Nord, la asfaltarea carosabilului, în Poarta 6, la pregătirea carosabilului, pe strada Celulozei, dar și în cartierul Tomis II, pe strada Crișanei, unde se refac trotuarele. Însă mai sunt și multe alte zone intens circulate ale orașului care suferă grav la capitolul trotuare, mai ales în cartierele cu blocuri, unde sunt sute de locatari și zeci de mașini la fiecare imobil.

"Îi așteptăm cu brațele deschise pe lucrători să ne pună și nouă pavele pe trotuare. Au fost sparte de multe ori în ultimii ani și au rămas cu găuri, denivelări. Nu poți merge cu căruciorul cu copilul, pe trotuar, nu poți merge nici ca pieton", ne-a spus revoltat un alt constănțean, din cartierul Inel II.


v v v


Vom reveni în zilele următoare asupra subiectului, în măsura în care vom obține detalii despre aceste lucrări, de la reprezentanții Confort Urban.


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Gica contra
29 martie 2017
Daca nu se face, nu este bine ! Daca se face...tot nu-i bine !

Locatarii ar trebui sa-si parcheze masinile in curtea casei..... nesimtire

Radu
29 martie 2017
oras cu handicapat mintal in frunte

Doamne,mare e gradina ta! Daca tot au spart asfaltul,daca tot au pus pavele,de ce drakului nu au facut parcari.Arhitectii orasului,niste handicapati mintali,platiti de noi,mai bine i-ar trimite intr-un ospiciu pe toti.Trotoare de 7m latime,pai e normal ca omul sa-si puna masina pe aditamai trotuarul.Constanta duce lipsa de parcari ,iar idiotii sparg banii pe 7m de trotuar.Ce sa mai,oricum nici o sansa sa ne facem bine.Toti tampitii s-au adunat in fruntea urbei.Intrebarea este veche...si-i seroasa,nu glumesc...daca prostii n-au pereche...cum naiba se imultesc.

sever
29 martie 2017
trotuare occidentale pentru soferi imbecili

CA SE REABILITEAZA TROTUARELE ESTE NORMAL PT UN ORAS ORAS CU AL DOILEA PORT DIN EUROPA. DAR....CAND IDIOTII DE PROPRIETARI DE AUTOMOBILE O SA INTELEAGA CARE ESTE MENIREA UNUI TROTUAR???? ACESTI DOBITOCI TREBUIE AMENDATI SI MASINILE LOR RIDICATE. IN PLUS DACA PROIECTANTII AR FI INGUSTAT ACESTE TROTUARE CU 1,80M ERA LOC SI DE PARCARE. MARLANII ASTIA POSESORI DE HARBURI CARE AU PAMANT BATUT SI LATRINA IN CURTE SI SE STERG LA CUR CU HARTIE DE ZIAR TREBUIE SCOLITI CU FORTA. DIN FOTO SE VEDE CA ESTE LOC BERECHET CA LOCATARII SA-SI GAREZE MASINA IN CURTE. EU STAU PE DACIA LANGA BD TOMIS SI MI-AM CONSTRUIT GARAJ IN 1955!!!!! CAND ERAU 7 MASINI PARTICULARE IN TOT ORASUL.

Un cititor
29 martie 2017
@Radu

Handicapat mintal esti tu, cu neamul tau adormit! Unde vezii tu "trotoar" de 7 m pe str Pandurului? Eu cred ca esti unul din nesimtitii care parcheaza perpendicular pe trotuarul din fata portii, obligand pietonii sa ocoleasca pe carosabil! Mai bine taceai!

Răspuns la: oras cu handicapat mintal in frunte
Adăugat de : Radu, 29 martie 2017
Doamne,mare e gradina ta! Daca tot au spart asfaltul,daca tot au pus pavele,de ce drakului nu au facut parcari.Arhitectii orasului,niste handicapati...
arabu
29 martie 2017
garaj

Esti un BOU .Ti-ai construit garaj tarane ,unde ai lasat opincile cand ai intrat in oras ?

Răspuns la: trotuare occidentale pentru soferi imbecili
Adăugat de : sever, 29 martie 2017
CA SE REABILITEAZA TROTUARELE ESTE NORMAL PT UN ORAS ORAS CU AL DOILEA PORT DIN EUROPA. DAR....CAND IDIOTII DE PROPRIETARI DE AUTOMOBILE O SA...
Cetatean
29 martie 2017
Imbecili

Imbecilii astia nu merita nimic, cand se face treaba nu e bine, cand nu se face iarasi nu e bine. In loc sa apreciati ca incepe sa miste cate ceva in oras, voi spuneti risipa, mai bine nu se face nimic, nu ?

Ana maria
29 martie 2017
Corect

Va inteleg perfect indignarea dar din cate stiu eu trotuarul pe pandurului asa a fost de cand ma stiu eu si ar putea sa-l ingusteze doar daca ar taia copacii daca obsevati in marginea trotuarului langa carosabil sunt copacii batrani si da cred ca proprietarii ar trebui sa isi parcheze masina in curtea casei nu pe trotuar perpendicular ca sa avem si noi loc cei care ne scoatem copii la plimbare

PT ARABU
29 martie 2017
...............................

ARABULE, OPINCILE LE-AM DAT LUI MAICATA CA UMBLA DESCULTA....... MA BUCUR CA TE-AM ENERVAT

adim
29 martie 2017
continuitate

trebuie continuat in felul acesta cu toate trotuarele Constantei ...chiar si ptr acelea care sunt asfaltate prost , denivelat si inestetic. si nu in ultimul rand CABLURILE care atarna de la in stalp la altul si nu numai trebuie indepartate ca pe B-dul Tomis unde inca mai apare cate in cablu de la in stalp la un imobil tras de in baiat DESTEPT. Nu mai vezi lumina zilei de aceste CABLURI si nu este nimic exagerat. Dumnezeule ..Constanta este din ce in ce mai URATA. Administratorii Constantei TREBUIE sa faca ceva ...si ei traiesc in acest oras ..sau nu?

Locuitor al Constantei
30 martie 2017
Str Pandurului

În sfârșit se repara trotuarele pe str. Pandurului! Nu va imaginati cum trebuia să merg cu bebelușul în cărucior, dar pe partea carosabilă pt ca e imposibil pe trotuar din cauza dalelor imense si cu mari denivelări. Copiii ii duc la grădiniță pe alte străzi ca pe trotuare nu e loc și de pietoni, e plin de mașini parcate!!!

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6466 secunde