Marcel Vela: Toate forțele sunt în teren și vom fi atenți ca cei care nu respectă regulile să fie sancționați

330
Marcel Vela: Toate forțele sunt în teren și vom fi atenți ca cei care nu respectă regulile să fie sancționați - marcelvela-1594480135.jpg

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, sâmbătă, la Deva, că toate instituțiile cu atribuții de control și verificare vor fi în teren, în contextul epidemiei de COVID-19, el arătând că acei operatori economici care nu respectă regulile vor fi sancționați.


Ministrul a mai spus că se bazează pe angajații Ministerului de Interne în aplicarea legii, precizând însă că are încredere în faptul că cetățenii vor fi responsabili și că numărul de cazuri nu va mai crește foarte mult.


"Cei care nu respectă legea, fie că sunt operatori economici, magazine, supermarketuri, cluburi, terase, trebuie să știe că Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu alte instituții, direcțiile de sănătate publică, direcțiile sanitar-veterinare, oficiile pentru protecția consumatorului, ITM-urile, toată zona de control și de verificare va fi în teren. (...) Toți vom fi atenți în această perioadă, există un plan de măsuri (...), toate forțele sunt în teren și vom fi atenți ca cei care nu respectă regulile să fie sancționați. Din păcate, sunt și asemenea oameni care nu respectă regulile, dar, din fericire, majoritatea, 80-85% dintre cetățeni respectă, sunt atenți și analizează, cântăresc fiecare acțiune, fiecare măsură pe care o pot respecta și aplica", a spus Marcel Vela.


Potrivit ministrului, prefecții vor trebui să raporteze zilnic ceea ce se întâmplă în teren, menționând, totodată, să autoritățile locale și județene au un rol important în reducerea numărului de cazuri de noi infectări cu COVID-19.


"Am dispus, încă de ieri (vineri, n.r.), ca prefecții să raporteze zilnic tot ceea ce se întâmplă la nivel județean, în același timp să fie în teren, să facă apel la presa județeană de a participa la aceste controale pentru că, în mod esențial, este importantă comunicarea publică. În același timp, prefecții au și acest atribut de a coordona, la nivelul județelor, comitetele județene pentru situații de urgență și pot să le convoace în fiecare zi pentru a analiza în mod operativ, real și eficient, situația la nivelul fiecărui județ. Pot fi județe care stagnează, care înregistrează o creștere sau o scădere a cazurilor, și în urma implicării autorităților județene, că sunt primari, consiliul județean sau prefectura, toate forțele trebuie să concure la acest efort național de a salva sănătatea populației. Cel mai important este să salvăm viețile", a spus Vela.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7258 secunde