Marcel Vela: Suntem hotărâţi să facem lumină şi să aflăm adevărul

Marţi, 29 Septembrie 2020, 18:48
296
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susţine că rămâne „foarte atent” la ce se întâmplă în contextul recentelor scandaluri privind eventuale fraude la alegerile locale şi anunţă că nu va tolera „nicio abatere de la lege”, potrivit Digi24.


„Am fost şi rămân foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în contextul acestor alegeri şi, credeţi-mă, nu voi tolera nicio abatere de la lege! Colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie. Chiar dacă alegătorii şi-au exprimat deja votul, procesul electoral nu a luat sfârşit. Vom rămâne vigilenţi la respectarea legii, astfel încât acest scrutin să reflecte în mod fidel şi categoric voinţa românilor din 27 septembrie.”, spune Vela.


Marcel Vela spune că disperarea „unor candidați” nu trebuie să ducă la încălcarea legii.


„Disperarea unor candidaţi că au pierdut fotoliul de primar sau alegerile pentru consilii nu trebuie să conducă la încălcarea legii, la fraude electorale. Este o chestiune de respect faţă de alegători, să ştii să pierzi cu demnitate", a scris Marcel Vela, marţi, pe pagina sa de Facebook.


El menţionează că este în politică de peste 30 de ani, iar, atunci când a candidat, a pierdut sau a câştigat, respectând decizia electoratului.


„Asta înseamnă democraţie, asta înseamnă normalitate! Ştiu că rezistenţa la schimbare poate fi mare, dar acesta este votul, este voinţa generaţiilor pe care noi le-am crescut. Respectaţi votul, respectaţi legea! Toate sesizările de fapte penale au fost înregistrate la parchetele competente şi anchetele sunt efectuate sub îndrumarea procurorilor. Sunt deja trei persoane reţinute pentru comiterea de fapte ilegale în contextul alegerilor locale şi alte câteva sute de persoane cercetate. Îi asigur pe toţi românii că suntem hotărâţi ca, în toate situaţiile în care au fost semnalate încălcări ale legii, să facem lumină şi să aflăm adevărul", subliniază ministrul de Interne.


În mai multe localități și la sectorul 1 se cere renumărarea voturilor, după acuzații de fraudă. Scandalul de la sectorul 1 s-a mutat la Biroul Electoral Central, după ce candidatul PSD, Dan Tudorache, a cerut renumărarea votului.


La rândul său, Clotilde Armand a anunțat că va solicita Parchetului General să preia ancheta, după ce polițiștii au deschis un dosar penal in rem. Polițiștii capitalei au anunțat că au audiat un bărbat asupra căruia au fost găsite mai multe procese verbale de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Acesta este candidat al PSD pentru funcția de consilier general. Asupra sa au fost găsite 473 de procese verbale.


Pagina a fost generata in 0.3526 secunde