Marcel Boloș: Marile proiecte care se află în implementare vor trece în perioada următoare de programare

125
Marcel Boloș: Marile proiecte care se află în implementare vor trece în perioada următoare de programare - 80546836254305041248353247746856-1596818446.jpg

Articole recomandate

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat la Iași, că marile proiecte de infrastructură care se află în implementare vor trece în perioada următoare de programare, în cazul în care nu se finalizează până la sfârșitul anului, conform Agerpres.


"Proiectele care acum sunt în implementare, vorbesc de proiectele mari de infrastructură ale României, care nu se finalizează la sfârșitul actualei perioade de contractare, prin fazare trec în următoarea perioadă de programare. Exercițiul fazării a fost practicat și pentru perioada de programare 2007-2013. Acum regulile sunt mult mai simple. Nu văd niciun pericol ca să nu le putem trece în perioada de programare următoare tot ce înseamnă proiecte de infrastructură", a răspuns jurnaliștilor ministrul Fondurilor Europene.


În ceea ce privește politica de coeziune, ministrul Boloș a spus că a fost lansat în dezbatere publică acordul de parteneriat împreună cu programele operaționale.


"28,2 miliarde euro sunt prin politica de coeziune pentru perioada de programare 2021-2027 alocate României. Intenționăm ca până la sfârșitul lunii decembrie 2020 să finalizăm negocierile pe ceea ce înseamnă politica de coeziune. Asta ar însemna să răspundem la toate observațiile pe care comisia le-ar putea avea pe marginea acordului de parteneriat și a programelor operaționale", a afirmat Marcel Boloș, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Iași.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3301 secunde