Maraton de sterilizare a câinilor de casă, la Constanţa

152

Articole de la același autor

Timp de două zile, marţi, 30 noiembrie, şi miercuri, 1 decembrie, la Constanţa se desfăşoară o amplă acţiune de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor de rasă comună. Intitulat „Maratonul Responsabilităţii”, evenimentul este organizat de Animal Society, cu sprijinul Four Paws International și cel al Primăriei municipiului Constanța.

„Vrem ca în orașul nostru să nu mai existe animale de rasă comună nesterilizate, abandonate, de care să nu se îngrijească nimeni. Mulțumim constănțenilor care s-au alăturat cauzei noastre și au dus animalele fără stăpân la sterilizat ori au sprijinit echipele Animal Society de pe teren în misiunea lor. Facem în continuare apel la constănțeni să sprijine medicii și voluntarii Asociației pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor comunitare. În acest fel vom reuși să avem grijă de animalele fără stăpân ale Constanței și, totodată, de comunitatea din care facem parte”, precizează viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Sterilizarea rămâne soluția umană și cea mai eficientă în ceea ce privește gestionarea înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună și a suferinței pe care acestea o îndură trăind pe străzi. De altfel, sterilizarea este obligatorie prin lege, nerespectarea acestei legi conducând la amenzi cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Maratonul Responsabilității se va desfășura la sediul Adăpostului pentru animale fără stăpân Constanța, strada Vârful cu Dor nr. 5. Constănţenii interesați sunt invitaţi să înregistreze din timp o programare la numărul de telefon 0754/208.630.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1279 secunde