Mamaia se pregătește de sărbătoare, în Constanța este jale

5759
13
A început să se încălzească și constănțenii ies din ce în ce mai mult din case. Totul pare să revină la viață după sezonul rece. Natura înverzește, soarele ne încălzește și parcă este un prilej bun de a demara curățenia de primăvară. În stațiunea Mamaia lucrările sunt în toi, în timp ce în Constanța este jale.

Mamaia pare că vrea iar să fure startul pregătirilor pentru sezonul cald. În stațiunea de suflet a administrației locale lucrările sunt deja destul de avansate. Ieri, echipe ale firmei de salubrizare periau de zor spațiul verde și adunau gunoaiele, alte echipe aranjau nisipul, iar muncitorii reparau terasele. Agitație mare era și pe șantierul de pe plajă, unde pasarela pe mare este aproape gata. În comparație cu mobilizarea din Mamaia, în centrul Constanței gunoaiele zac la fiecare colț de stradă, ruinele eclipsează kitschurile arhitecturale moderne, iar parcurile sunt murdare și neîngrijite.

Un oraș mizerabil

Pe strada Ștefan cel Mare, ieri, la orele prânzului totul arăta ponosit. Pungi zburate de vânt, fierătanii în loc de bănci, clădiri lăsate în para-gină. În ciuda peisajului dezolant, ce nu aduce în niciun caz cu cel al unui oraș european, străduța era destul de populată. Sute, poate chiar mii de constănțenii traversează zilnic centrul orașului pe strada Ștefan cel Mare. Cu toate acestea, se pare că zona nu prezintă interes pentru autorități, nefiind pe lista priorităților. Este probabil mult mai important să înfrumusețăm Mamaia, să o curățăm și să o pregătim pentru vară, iar Constanța să o lăsăm de izbeliște.

Pasarela lui Mazăre este gata!

Se pare că toată atenția primarului este îndreptată, deocamdată, spre pasarela de pe plaja din Mamaia. Construită chiar în imediata apropiere a Hotelului "Flora", "pasarela lui Mazăre", cum este cunoscută de toată lumea este aproape gata. Au fost montate balustradele, stâlpii de iluminat și se lucrează la finisaje. De altfel, conform panoului afișat la fața lo-cului, data de finalizare a construcției va fi de 30 aprilie 2012. Anticipăm deja o inaugurare cu mult fast și cu iz de campanie electorală, probabil pe 1 mai, când primarul cu beretă roșie se va lăuda ce idei bune a avut și ce a făcut el pentru constănțeni, deși lucrările sunt finan-țate din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului în cadrul programului "Proiecte de investiții în turism".

Constanța nu e Mamaia!

Din păcate însă, chiar dacă mai merg la promenadă în Mamaia, constănțenii trăiesc și respiră zilnic în orașul cenușiu și neîngrijit ce a de-venit, în ultimii ani, un cartier amărât la periferia stațiunii-reședință a primarului. Are ghetouri, un centru kitschios și plin de gunoaie și o pe-ninsulă în ruină, nu e de nasul Mamaiei! 

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
80=170
17 martie 2012
Mai " e " DobiBoci

Autor : Andreea PERHAIȚĂ---articolul se vrea a fi "obiectiv" ,da pute de la distanta a "pedelac"

turisti straini despre constanta de la psd-istu de serviciu (09:00:08 26 Septembrie 2011) Faptul că nu suntem bine văzuți de oamenii care trăiesc în alte țări ne-au confirmat-o turiștii de pe nava Costa Atlantica. Duminică dimineață a acostat în Portul Co
17 martie 2012
turisti straini despre constanta de la psd-istu de serviciu (09:00:08 26 Septembrie 2011) Faptul că nu suntem bine văzuți de oamenii care trăiesc în alte țări ne-au confirmat-o turiștii de pe nava Costa Atlantica. Duminică dimineață a acostat în Portul Co

turisti straini despre constanta de la psd-istu de serviciu (09:00:08 26 Septembrie 2011) Faptul că nu suntem bine văzuți de oamenii care trăiesc în alte țări ne-au confirmat-o turiștii de pe nava Costa Atlantica. Duminică dimineață a acostat în Portul Constanța pachebotul Costa Atlantica. Imediat ce au sosit, turiștii au fost îmbarcați și conduși în zona istorică a Constanței, cu oprire la Muzeul de Arheologie. Bulgarii, francezii, nemții, spaniolii și italienii au vizitat pe rând muzeul, moscheea, au cercetat cu atenție clădirile vechi și s-au plimbat pe faleză. Nici unul nu a fost încântat de ceea ce a văzut (!), mai mult, unii au spus că se așteptau la cu totul altceva. Nici nu au sosit bine că bulgăroaicele din grup au fost abordate de doi țigănuși, care, până la urmă, au primit câțiva bani, însă turistele s-au grăbit și să concluzioneze: Este sărăcie, se vede, totul este trist și bătrânesc. Nimeni nu s-a obosit - ne referim la ghizi - să le explice că se află în zona istorică a orașului, unde e firesc să fie clădiri vechi. E drept însă că ele ar trebui reabilitate, însă asta e cu totul altă poveste. La fel ca și bulgăroaicele, și spaniolii au comentat negativ, declarându-se îngroziți de ceea ce văd! Până în momentul de față, alte grupuri de turiști sosite la bordul unor nave de croazieră au făcut declarații frumoase despre Constanța, fie pentru că într-adevăr le-a plăcut, fie din politețe. Sunt foarte multe clădiri cu geamuri sparte, multe gropi, gunoaie, e o țară săracă, a susținut spaniolul Lucia Gonzales.

ath
17 martie 2012
Programul "Prima Teapa"

Turistii straini,care vin in Romania,sunt atrasi de legenda Contelui Dracula.Primarul Mazare,baiat energic,s-a orientat la timp si a initiat programul turistic "Prima teapa din Romania".In orasul Contelui Dracula fiecare cetatean are in casa lui trei tepe si se pregateste sa mai procure una pe 10 iunie 2012. In schimb,turistul strain,pleaca din Constanta cu un suvenir daruit de Mazare-este Teapa Dracului.Ce poate sa afle de pe internet,un turist strain care intentioneaza sa viziteze Constanta ? Daca nu stiti,deschideti cu grija pagina Primariei Constanta la sectiunea "Album de fotografii" Atentie,sa nu va intepati si voi ! Observati ca "fata batrana si urata" a Constantei arata ca o zana.Fotografia Cazinoului apare de patru ori. Constructia este scaldata in lumini,cu masini in parcare si cu umbrelute pe terasa marii.Toate pozele sunt vechi de prin anii 1960 (vezi Piata Ovidiu, Catedrala Sf.Petru si Pavel,etc) iar altele sunt trucate(vezi Ruinele Romane etc.).Culmea ca in album apare si o poza a Templului evreiesc. Vedem ca "Elicea din zona Dacia si "Ansamblul din Zona Garii" (geamandura) sunt "monumente" reprezentative pentru un oras multimilenar. In istoricul orasului aflam ca cetatea s-a dezvoltat in trei etape: 1-dupa Razboiul de Independenta, 2-intre razboaiele mondiale si 3-dupa revolutia din '89. Perioada comunista,cand orasul a cunoscut cea mai mare dezvoltare,nici nu este amintita.Asta a fost a doua teapa. Daca in anii '60 Constanta se infratea cu Sulmona,azi orasul nostru s-a infratit cu o fantoma. Este fantoma orasului Pripiat(Cernobal).Comparati imaginile din Pripiat cu cele reale din Constanta de azi si veti vedea ca poti sa le confunzi la un moment dat. Mazare,ti-am demonstrat mai sus ca esti un TEPAR si un MINCINOS de joasa speta.Cu un turist strain ai voie sa gresesti o singura data.

Constantean
17 martie 2012
Constanteni,iesiti la vot,sa scapam de drogat!

Vorbiti cu toti cunoscutii sa iasa la vot,sa scapam de drogatul asta care va distruge cu totul Constanta,daca mai sta un mandat!Ma intreb,oare cum se simt cei care-l voteaza pe drogat in momentul in care ii aud pe cei din tara razand de constanteni si cu fundul,ca aleg un asemenea om???

mircea
18 martie 2012
palazu mare a ramas in anul 1900

aratati si poze din palazu mare !

Rusine
18 martie 2012
Fara Centru

Constanta este singurul oras fara centru, de aceea toti Constantenii in weekend se plimba in Mamaia pt ca nu au alternativa!

DANIEL
18 martie 2012
AI DRACU SUNTETI

MA FRATE, A DRACULUI RASA DE OAMENI SUNTEM NOI ROMANII ASTIA. JOS MAZARE. MA SINCER SA FIU IN LOCUL LUI DE AL DRACU AS FACE TOT POSIBILUL SA STAU LA PRIMARIE PANA O CRAPA FIEREA IN VOI. HANDICAPATII DRACU.

Radu
18 martie 2012
Superb

Ce limba misto ai. Eu zic sa te abtii nebunaticule ca am mancat niste porumb dupa ce am baut o bere si asa m-am taiat la burta ...

Răspuns la: AI DRACU SUNTETI
Adăugat de : DANIEL, 18 martie 2012
MA FRATE, A DRACULUI RASA DE OAMENI SUNTEM NOI ROMANII ASTIA. JOS MAZARE. MA SINCER SA FIU IN LOCUL LUI DE AL DRACU AS FACE TOT POSIBILUL SA STAU LA...
DANIEL
18 martie 2012
PT RADUCU

RADUCULE DACA TE TAIE LA BURTA TATA EU ZIC SA O CAUTI PE MAMA LU MATALE SAU POATE ESTI INVATAT CU PRODUSUL DE DIGESTIE PROVENIT DE LA PORUMB SI BERE ASA CA ITI UREZ DOAR POFTA BUNA. SI SA NU UIT STIAM CA OPINIILE SUNT LIBERE IN ROMANIA ASTA SI ASA PLINA DE BABUINI CA TINE. ESTI SI TU DOAR UN MIC "BOC" DAR DIN LIMBA TURCA. DACA NU STI CE INSEAMNA SUNA UN PRIETEN.

Răspuns la: Superb
Adăugat de : Radu, 18 martie 2012
Ce limba misto ai. Eu zic sa te abtii nebunaticule ca am mancat niste porumb dupa ce am baut o bere si asa m-am taiat la burta ...
dan
12 aprilie 2012
constanta

constanta cel mai urat oras (vb de cta nu de mamaia ) vezi - sibiul,brasovul , ...si daca nu aveti unde merge - merge-ti la bulgari e aproape si e frumos

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2868 secunde