Mamaia, pustie și nepregătită, în prag de deschidere a sezonului estival!

1454

Articole de la același autor

Sezonul estival se deschide oficial pe 1 mai. Anul acesta, însă, primii turiști sunt așteptați chiar mai devreme, în mini-vacanța de Paște, din 26, 27 aprilie. Cei mai mulți au ales stațiunea Mamaia, unii pentru cluburi și distracție, alții pentru plaje și relaxare. Dar cum sunt întâmpinați turiștii? 


Peste doar două săptămâni, hotelierii îi vor întâmpina pe primii oaspeți. Câteva zeci de mii de turiști ar putea ajunge la Mamaia. În timp ce în hoteluri pregătirile sunt în toi, se zugrăvesc și se primenesc camerele, în apartamentele de închiriat din blocurile de-a lungul plajei, se fac paturile și sunt întinse așternuturile, mulți cârciumari și proprietari de magazine nici măcar nu au de gând să se deranjeze pentru câteva zile de forfotă prin stațiune. Luată la picior de la un capăt la altul, Mamaia pare încă părăsită, cu placaje și hârtii în vitrine, terase pustii, câini paznici la hoteluri, alei pline de nisip și gunoaie purtate de vânt. 
Am făcut și noi o tură prin stațiune, să vedem dacă avem unde să mâncăm o înghețată sau să bem o limonadă. Dar, dezamăgire mare! Cei mai harnici sunt proprietarii de hoteluri. S-au apucat de treabă cu speranța că vor fi gata măcar pentru turiștii de la vară. Au pus schele, au adus macarale și se lucrează la foc continuu. La hotelul Noblesse se mai construiește un etaj, la hotelul Delfinul a fost refăcută toată fațada, iar la Riviera a sosit o parte din mobilierul nou, în timp ce muncitorii fac reparații în camere și băi. 
Pe promenadă, însă, slabă mișcare. Am găsit vreo două terase deschise, de la Cleopatra spre Cazino, un supermarket nou-nouț chiar în Piațeta de la Cazino, în rest, doar câțiva maidanezi harnici și gata să ne înșface că îi deranjăm din picoteala de prânz, vreo câțiva constănțeni ieșiți la plimbare cu bicicleta sau pe jos și vreo doi muncitori obosiți, care se odihneau pe iarba verde. 
"Chiar dacă încă nu e vreme bună de plajă, sunt mulți oameni care ies la plimbare, mai ales în week-end. Unde să te duci, în mall? Dacă ar fi mai animată zona, dacă ar fi magazinele deschise, oamenii ar veni mai mult pe aici. Copiii au unde să se dea cu rolele sau să se plimbe cu bicicleta. Bei o bere la terasă. În străinătate se poate, se stă la terasă și iarna. Aici, când nu bate vântul, e plăcut să stai afară. Dar ce să faci, ce să vezi? Magazine cu plăci de lemn și ziare în geam? Cârciumarii sunt mulțumiți doar vara, când e aglomerat și le vin clienții pe bandă rulantă. Vor doar încasări de milioane pe zi. Nu le place să vadă doi-trei clienți la masă, să stea cu o bere în față", ne-a povestit Alexandru, un constănțean venit la plimbare cu bicicleta. 
Pe porțiunea dintre gondolă și până spre Melody, dai cu tunul și nu găsești nicio terasă deschisă. Unii au început aprovizionarea și aranjamentul meselor, alții nu au venit nici măcar să își îndrepte gardurile culcate de furtunile de astă iarnă. 


Și încă se mai construiește în Mamaia! 
Am observat, însă, vreo două construcții noi, blocuri cu multe etaje, care au apărut ca peste noapte, chiar la promenadă, unul aproape lipit de hotelul Aurora, pe o porțiune unde a fost iarbă verde, altul imediat după piscina de la Aurora și altul în spațiul verde din fața restaurantului Flora. Nu se lucra la niciunul din imobilele noi, în schimb, în șantierele de pe bulevardul Mamaia era agitație mare. Se ridică bloc după bloc. Unii investitori abia sapă fundațiile, alții deja sunt la finisaje. 
Și în nordul stațiunii era ceva mai multă mișcare. De altfel, acolo sunt așteptați cei mai mulți dintre turiștii deja anunțați pentru mini-vacanța de 1 Mai. În zona cluburilor încă nu au început pregătirile, însă în blocurile cu apartamente de închiriat se lucrează pentru ca acestea să fie gata cât mai repede. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7574 secunde