Malul Dunării, la Cetatea Carsium, ecologizat de Ziua Mondială a Curățeniei

2533

Articole de la același autor

Lucrătorii Iridex Group Salubrizare, împreună cu ajutoare de nădejde, şi cu mult spor, au organizat și participat, în săptămâna 19 - 24 septembrie, la acțiuni de ecologizare, în județele Constanța și Călărași, cu ocazia Zilei Mondiale a Curățeniei.

„În fiecare an, la nivel mondial, Ziua Curăţeniei se sărbătorește pe data de 23 septembrie, iar noi, anul acesta, am hotărât să o celebrăm prin acțiuni de ecologizare mai speciale, vizând obiective cu importanță culturală și turistică. Așadar, sâmbătă, 19 septembrie, am desfășurat prima acțiune din cadrul proiectului, în orașul Hârșova”, precizează reprezentanţii Iridex.

Zona Cetății Carsium din Hârșova, de pe malul Dunării, a fost unul dintre obiectivele puse în valoare în aceste acțiuni. Lucrătorii, înarmați cu mănuși, măști și saci, s-au luptat cu mormane de nepăsare, întrucât zona se transformă, deseori, peste noapte, în groapa de gunoi a unor cetățeni care nu au înțeles că mediul înconjurător este a doua noastră casă. 


„Primăria orașului Hârșova s-a alăturat acțiunii noastre de ecologizare, oferindu-ne tot suportul necesar pentru a duce la bun sfârșit obiectivul nostru: igienizarea zonei Cetății Carsium. Prin acest demers, sperăm că am trezit simțul civic al tuturor cetățenilor, astfel încât să înțeleagă că deșeurile pot fi aruncate doar în spațiile special amenajate”, au mai transmis organizatorii.

Duminică, aceştia au continuat seria de acțiuni de ecologizare dedicate Zilei Internaționale a Curățeniei, în comuna Adamclisi. Cu sprijinul Primăriei Comunei Adamclisi și al elevilor din cadrul Liceul Tehnologic „Jean Dinu”, am igienizat zona arheologică și cetatea Tropaeum Traiani, din Adamclisi. Din păcate, zonele vizate erau acoperite de deșeuri diverse: materiale textile, pet-uri, ambalaje, chiar și recipiente din sticlă. Cu mic, cu mare, am reușit să igienizăm și să ne atingem obiectivul. Pe lângă participarea la strângerea deșeurilor, elevii din Adamclisi au primit sfaturi utile privind colectarea separată a deșeurilor, valorificarea ambalajelor și protejarea naturii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3196 secunde