Majorări de întârziere pentru cei care nu şi-au plătit taxele locale, la timp

Joi, 29 Octombrie 2020
192


Constănţenii care nu au achitat încă impozitele şi taxele locale până la termenul de scadenţă vor plăti majorări de întârziere. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, contribuabilii datorează majorări de întârziere începând cu ziua imediat următoare ultimei zile de plată.


„Nivelul majorării de întârziere este de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţie de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv. Contribuabilii au posibilitatea de a achita rapid și comod sumele datorate bugetului local folosind una din modalitățile de plată online puse la dispoziție de către Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța, pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea Servicii online/Plata impozite, unde pot plăti integral sau în trei rate, prin programul BT, prin intermediul aplicației e-Tax Mobile–SPIT, pe telefoanele mobile, pe site-ul www.ghiseul.ro, la secțiunile Plătește online impozite și taxe și Plată fără autentificare, prin serviciul Internet Banking şi prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking - Banca Transilvania”, transmit reprezentanţii SPIT Constanţa.


Autentificarea în contul e-Tax se poate efectua în baza unui nume de utilizator şi a unei parole, obţinute în urma depunerii unei cereri accesând link-ul https://etax.spit-ct.ro/Autentificare.aspx#tabCerereDeInscriere.
Pagina a fost generata in 0.2641 secunde