Maidanezii din Constanța, adoptați! "Niciun câine nu a fost eutanasiat în ultimele opt luni!"

Luni, 11 Noiembrie 2019, 22:52
2737
Niciun câine comunitar nu a fost eutanasiat în cele opt luni de activitate a Serviciului de Gestionare a Animalelor Abandonate. Municipalitatea a aplicat decizii de menținere a cățeilor în adăpost, chiar și după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare în care animalele ar fi putut să fie adoptate sau revendicate. De asemenea, câinii bolnavi au fost examinați și au primit tratament de specialitate.


"Eutanasierea nu reprezintă o soluție pentru gestionarea în mod sănătos a problemei câinilor fără stăpân, ci derularea campaniilor de adopție", subliniază reprezentanții Primăriei Constanța. De la debutul campaniei "Adoptă un cățel", 941 de câini și-au găsit o familie. 


Câinii capturați și înregistrați în evidențele adăposturilor pot fi revendicați sau adoptați gratuit. Încredințarea câinilor se face numai după ce au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați și identificați prin microcipare.


"Îi încurajăm pe constănțeni să se alăture campaniei de adopție a câinilor comunitari. Solicitările se pot introduce imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare din momentul cazării. Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicați ori adoptați este sancționat contravențional conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.


Pagina a fost generata in 0.3932 secunde