Mai plecăm sau nu în concediu? Vacanţele românilor, sub ameninţarea valului patru!

885

Articole de la același autor

Tot mai des auzim în ultima perioadă că valul patru al pandemiei de coronavirus este tot mai aproape de noi. Multe ţări preferate de români să-şi petreacă vacanţa impun noi restricţii, iar autorităţile române le-au inclus pe lista colorată cu risc ridicat.



Este perioada de vârf a vacanţelor în care mai toţi românii se înghesuie să plece departe de casă. Luna iulie este cea mai căutată, dar mai ales acum, când multe restricţii s-au ridicat. Există vreo ameninţare că de luna viitoare vor reveni restricţiile şi românii nu vor mai putea călătorii aşa uşor? Ne întrebăm, pentru că tot mai des auzim că ar veni un al patrulea val şi se vor impune măsuri mai drastice de siguranţă sanitară. Specialiştii în sănătate spun că el va veni dar nu se ştie când şi care va fi amploarea lui. De aceea dau asigurări că românii pot pleca, dar să fie atenţi ce ţară aleg mai ales dacă vor concedii în străinătate şi dacă nu sunt vaccinaţi.

„Indiferent ce val vine, nu mai are cum să fie ca anul trecut. În mare parte românii au înţeles şi s-au vaccinat şi asta a ajutat mult la relaxarea măsurilor. Probabil că vor fi introduse restricţii şi se va schimba culoarea ţărilor cu risc, să treacă de pe lista verde pe galbenă sau pe cea roşie”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism.

Surprizele ultimelor săptămâni au fost date de Spania, Portugalia şi Olanda care au trecut pe zona roşie, iar Grecia de pe verde a trecut pe galben din pricina cazurilor tot mai numeroase ale tulpinii Delta.

O altă destinaţie preferată de români este Malta, care a introdus ţara noastră pe lista roşie. „Pentru turiştii vaccinaţi nu este nicio problemă. Vor putea călătorii în baza certificatului digital european. Pentru ceilalţi se vor impune teste PCR şi la întoarcerea din ţările de pe lista galbenă şi măsuri de carantinare pentru tările din zona roşie. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a solicitat la revenirea în ţară să se introducă testul antigen rapid care este acceptat şi în alte ţări UE”, a adăugat consultantul.

Vacanţele în ţară, destinaţii sigure

Pentru turismul intern, care este şi cel mai preferat de români, îngrijorarea nu este atât de mare, pentru că încă nu sunt cazuri multe de coronavirus şi nici de noua tulpină. „Pe România în general şi pe litoral în special pentru că este vară, oamenii aleg perioada aceasta. Aş zice că este o explozie de turişti pe litoral. Se poate spune că este o oarecare îngrijorare pentru destinaţiile externe, în condiţiile în care tot mai multe ţări împun restricţii. Franţa, Olanda, Cipru, Malta, Spania, Grecia sunt ţări cu probleme şi posibill că o parte dintre turişti nu vor mai pleca acolo în perioada următoare. Situaţia încă nu este îngrijorătoare, dar cel mai bine este să aleagă destinaţii în ţară”, a recomandat Aurelian Marin, administratorul unei agenţii de turism.

Pentru a nu întâmpina surprize nedorite la achiziţionarea unui pachet de vacanţă, în cazul în care situaţia se schimbă, consultantul în turism, îi sfătuieşte pe turişti să opteze pentru asigurarea storno şi pentru asigurarea de călătorie. Suma nu este foarte mare, costă diferit în funcţie de destinaţie şi de numărul de zile, dar eşti asigurat că-ţi primeşti banii înapoi dacă datele pandemiei se schimbă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4109 secunde