MAI: Peste jumătate de milion de persoane, verificate în cadrul acţiunilor anti-COVID

232
MAI: Peste jumătate de milion de persoane, verificate în cadrul acţiunilor anti-COVID - 1-1610720231.jpg

Articole recomandate

Angajaţii MAI au verificat, în ultima săptămână, 545.000 de persoane şi 65.000 de obiective de interes - majoritatea unităţi de alimentaţie, în cadrul acţiunilor pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.


"Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară au fost aplicate aproape 36.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de şase milioane de lei. Peste 31.000 de sancţiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, 4.000 de sancţiuni pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor şi 228 pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Ea a precizat că s-au mai aplicat sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea de evenimente, respectiv participarea la evenimente, şi pentru încălcarea măsurilor referitoare la transportul de persoane sau la organizarea programului de lucru.


"Faţă de 11 persoane au început cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor", a spus Dajbog.


Aproape 70 de persoane au apelat linia TEL VERDE 0800.800.165 pentru a semnala situaţii de nerespectare a măsurilor de protecţie sanitară. În plus, au fost primite alte zece sesizări însoţite de imagini sau fotografii. Toate sesizările au fost direcţionate pentru verificări către structurile competente şi luarea, acolo unde a fost cazul, a măsurilor legale. Persoanele care au făcut aceste sesizări au semnalat în principal cazuri în care nu se purta masca de protecţie sau nu se respecta distanţa fizică.


"În cadrul activităţilor desfăşurate pentru limitarea efectelor pandemiei, în ultimele şapte zile, structurile MAI au efectuat aproximativ 380 de misiuni de însoţire şi protecţie a transporturilor de vaccin împotriva COVID-19 de la Centrele Regionale de Depozitare către Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, respectiv către unităţile spitaliceşti şi centrele de vaccinare. Pentru aceste transporturi au fost mobilizaţi aproximativ 1.400 de angajaţi MAI", a mai spus Dajbog.


La acţiunile de control au participat, zilnic, în medie, peste 6.650 de poliţişti, 2.600 de jandarmi, 1.600 de poliţişti de frontieră şi aproximativ 1.200 de cadre ISU. În fiecare zi, efectivele MAI au beneficiat de sprijinul poliţiştilor locali şi al angajaţilor de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7356 secunde