Mai multe ONG-uri solicită imunizarea copiilor împotriva bolilor pneumococice

241
Mai multe ONG-uri solicită imunizarea copiilor împotriva bolilor pneumococice - vaccin1317413592-1347896096.jpg

Unul din cinci copii cu vârsta sub un an care ajung la medicul de familie sau în spital suferă de o boală potențial pneumococică, menționează Realitatea.net.
Mai multe ONG-uri au lansat astăzi, o campanie prin care cer autorităților să înceapă un program național de imunizare.

Coaliția pentru o Nouă Prevenție 2013 este o inițiativă susținută de 8 organizații ale societății civile și asociații profesionale de medici, care își propune să militeze pentru dreptul copiilor din România de a beneficia de vaccinare la standarde europene și actualizarea schemei naționale de imunizare prin includerea vaccinării împotriva bolilor pneumococice, cauza numărul 1 de mortalitate infantilă în lume din categoria bolilor care pot fi prevenite, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Părinții din România sunt conștienți de gravitatea bolilor pneumococice. Realitatea.net scrie că 83% dintre aceștia au declarat că au auzit sau știu detalii despre acestea, 60% sunt conștienți că bolile pneumococice conduc la sechele grave sau deces, iar 70% menționează vaccinarea ca metodă de prevenire a bolii. Totodată, 86% consideră că vaccinarea este o responsabilitate a autorităților din domeniul medical și a medicilor de familie.


Citește mai mult...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4777 secunde