Lupta cu nămeții! Drumuri restricționate și închise, în județul Constanța

574

Articole de la același autor

Județul Constanța a fost acoperit de zăpadă, ninsorile abundente fiind însoțite de vânt și ger. Inevitabil, problemele nu au întârziat să apară, iar autoritățile au încercat să le facă față, mobilizându-se în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța. 


Din cauza viscolului puternic și a vizibilității reduse, ziua de ieri a debutat cu restricții de trafic instituite pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN 22 (Lumina - Mihai Viteazu), DN2A (Constanța - Hârșova), DN3 (Cobadin - Ostrov). 


Din cauza vremii, nefavorabile, polițiștii le-au recomandat transportatorilor să nu mai efectueze curse pe rutele restricționate: DN 3, DN 22 și DN2A. 


Reprezentanții Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța au luat decizia de a închide preventiv câteva tronsoane de drumuri județene, pe timpul nopții de luni spre marți. 


"Vom asigura pe aceste tronsoane eventuale intervenții medicale. Sunt drumuri cu o importanță scăzută din punct de vedere al traficului. Rutele importante (ex. Mangalia-Negru Vodă; Mihai Viteazu-Corbu; Ion Corvin-Cernavodă-Topalu) vor fi menținute deschise cu orice costuri atât timp cât utilajele vor face față", a precizat Lucian Lungoci, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. 


Autostrada Soarelui, închisă parțial 


Ieri după-amiază, s-a luat decizia închiderii circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe sectorul de autostradă cuprins între Cernavodă și Constanța, din cauza viscolului puternic ce a redus vizibilitatea spre zero.  Astfel, cât timp mă-sura este în vigoare, șoferii sunt nevoiți să circule deviat pe DN 22C, între Cernavodă și Murfatlar, și pe DN 3, între Murfatlar și Constanța. 


"Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate", sfătuiesc reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța. 


Patru utilaje de deszăpezire, implicate în accidente 


Pe raza localității Ciocârlia de Sus, un camion de mare tonaj nu a adaptat viteza la condițiile de drum și nu a oprit la semnalul STOP, intrând în coliziune cu un autoutilaj cu lamă și răspânditor. În urma impactului, utilajul de deszăpezire a fost proiectat în decor. 


De asemenea, pe Autostrada Soarelui, la km 176 pe sensul de mers spre București, a avut loc un alt accident în care au fost implicate trei utilaje de deszăpezire. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. 


Totodată, pe raza localității Valu lui Traian, un autobuz a derapat în exteriorul carosabilului. Călătorii nu au fost răniți și au fost preluați de un alt autobuz. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7068 secunde