Ludovic Orban: Dacă vreți să schimbați data alegerilor, faceți proiect de lege de modificare, asumați-vă public

Miercuri, 12 August 2020
160
Premierul Ludovic Orban a transmis parlamentarilor PSD să facă un proiect de modificare a legii, dacă doresc schimbarea datei alegerilor locale, 27 septembrie, în replică la afirmațiile acestora pe marginea scrutinului, informează Agerpres.ro.
 
"Nu îmi cereți mie să schimb data alegerilor, data alegerilor este stabilită de Parlament, voi ați votat data alegerilor. Domnule, nu contează cine propune guvernul, voi v-ați asumat această răspundere, să stabiliți data alegerilor. Parlamentul a stabilit prin lege, guvernul nu poate să schimbe data alegerilor. Dacă vreți să schimbați data alegerilor, faceți proiect de lege de modificare, asumați-vă public că nu vreți să organizați alegeri, lumea va înțelege ce va înțelege din acest lucru", a declarat Ludovic Orban, miercuri, în plenul Parlamentului.


El a adăugat că, în ceea ce îl privește, ca premier, singurul lucru pe care poate să-l facă este să respecte legea în vigoare.


"Singurul lucru pe care pot să îl fac este să respect legea, am adoptat toate actele normative subsecvent, avem planul de măsuri în curs de pregătire pentru a diminua la maxim un posibil risc de răspândire a virusului, dar asta nu se poate face decât dacă toți actorii politici respectă regulile, că după aia o mă trezesc că, dacă instituim obligativitatea purtării măștii, o să mă acuzați că vă discriminez. Dacă veți face campanie fără să respectați regulile, o să fiți amendați. Vă spun de acum, vom aplica legea pentru toți, indiferent că e candidatul PSD, candidatul altui partid politic sau candidatul PNL", a spus Orban.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.1628 secunde