Ludovic Orban: CNSU va analiza propunerea de introducere a portului măştii şi în spaţiile deschise

285
Ludovic Orban: CNSU va analiza propunerea de introducere a portului măştii şi în spaţiile deschise - 1-1604335381.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat că luni, la ora 19.00, va avea loc o nouă reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia va fi analizată măsura de introducere a portului măştii şi în spaţiile deschise pentru toate judeţele în care se depăşeşte rata de infectare de 1,5 la mie.


"Astăzi o să mai avem la ora 19.00 o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La reuniunea CNSU vom actualiza lista ţărilor şi măsurile care se impun în funcţie de evoluţia indicelui de răspândire. De asemenea, CNSU va analiza propunerea de introducere a portului măştii şi în spaţiile deschise pentru toate judeţele în care se depăşeşte rata de infectare de 1,5 la mie. Asta va fi o propunere din partea CNSU, ea trebuie transpusă în Hotărâre de guvern. Din cauză că sunt plecat mâine şi poimâine în vizită oficială în statul Israel, vom face şedinţă de Guvern joi şi, cel mai probabil, joi vom adopta modificarea la hotărârea privind starea de alertă", a declarat Ludovic Orban, luni, la plecarea de la sediul MAI, unde a participat la videoconferinţa organizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, împreună cu comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi prefecţii.


Premierul a explicat că în cadrul videoconferinţei cu prefecţii şi celelalte instituţii de la nivel judeţean implicate în lupta anti COVID s-a făcut o evaluare a situaţiei la zi, context în care a transmis şi câteva mesaje.


"Am transmis câteva mesaje foarte simple, întărirea în continuare a activităţii Direcţiilor de Sănătate Publică, în special în ceea ce priveşte pregătirea de noi paturi în secţii de terapie intensivă, cât şi în ceea ce priveşte activitatea de realizare a anchetelor epidemiologice pentru a finaliza cât mai rapid anchetele epidemiologice pentru persoanele care au fost diagnosticate pozitiv, astfel încât în termen de maxim 24 de ore să se poată dispune izolarea persoanelor care au intrat în contact cu persoanele care au fost diagnosticate ca fiind infectate cu COVID", a declarat Orban.


El a adăugat că a cerut "o mai bună organizare a interacţiunii cu publicul" la nivelul fiecărei Direcţii de Sănătate Publică.


"Luarea mai fermă a deciziilor legate de instituirea carantinei în localităţi cu o depăşire semnificativă a indicelui de 3 la mie", a completat Orban.


De asemenea, a spus premierul, discuţiile au vizat implementarea unor măsuri care au fost decise la prelungirea stării de alertă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3412 secunde