Lovitură grea pentru marile magazine. Orice produs cumpărat poate fi returnat în 15 zile

1399
1
Lovitură grea pentru marile magazine. Orice produs cumpărat poate fi returnat în 15 zile - seschimbalegea-1456671734.jpg

Articole de la același autor

Comercianții care practică tactici incorecte de atragere și convingere a consumatorilor mai primesc o lovitură. Înce-pând de duminică, 28 februarie, a intrat în vigoare Ordonanța Guvernului nr. 6 din 2016, prin care se schimbă legea vânzării produselor. 


Modificările vizează în general drepturile consumatorilor, iar cea mai impor-tantă din acestea referă la posibilitatea returnării produsului în maximum 15 zile de la achiziționare.


Documentul legislativ îi obligă astfel pe comercianți să preschimbe produsul returnat de client într-un termen de 15 zile calendaristice. Practica aceasta există deja la mai multe magazine de haine sau încălțăminte și la magazinele online.


"Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător și consumator, luându-se în considerare natura produselor și scopul pentru care acesta a solicitat produsele. 


Perioada de timp nu poate depăși 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoștință vânzătorului lipsa de conformitate a produsului, sau a predat produsul vânzătorului sau persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare - primire. Vânzătorul are aceleași obligații pentru produsul înlocuit ca și pentru produsul vândut inițial", se precizează în Ordonanța 9.


În ce privește garanția produselor de folosire îndelungată, noua lege prevede că atunci când acestea nu pot fi reparate sau când durata cumulată de nefuncționare din cauza deficiențelor apărute în termenul de garanție legală depășește 10 la sută din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi înlocuite de vânzător sau acesta va restitui consuma-torului contravaloarea produsului respectiv.


De asemenea, foarte important, timpul de nefuncționare din cauza lipsei de necon-formitate apărute în cadrul termenului de garanței prelungește termenul de garanție legală de conformitate și cel al garanției comerciale și curge, după caz, din momentul în care a fost adusă la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau din momentul prezentării produ-sului la vânzător sau la unitatea de service, până la aducerea produsului în stare de utilizare normală și, respectiv, al no-tificării în scris, în vederea ridicării produsului sau predării efective a produsului către consumator.


Comentează știrea

vasile
29 februarie 2016
bani pe net

Daca ai nevoie acum de bani! Nu iti trebuie experienta sau cunostinte de specialitate! Trebuie doar sa ai calculator si conexiune la internet. Este usor ceea ce ai de facut! Noi te invatam totul, pas cu pas si simplu! Te vei bucura cand vei vedea imediat rezultate! Pentru mai multe detalii, cauta-ne la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Decembrie 2015
Stire din Economie : Comerțul cu amănuntul e pe val
Pagina a fost generata in 0.3554 secunde