Locurile de joacă, sub asediul maidanezilor, în Poarta 6! "Ne temem pentru siguranța copiilor!"

2682

Articole de la același autor

Câinii maidanezi pun din nou stăpânire pe cartierele Constanței, după o perioadă în care părea că numărul lor scăzuse. De câteva săptămâni, patrupedele sunt întâlnite din nou în parcuri și la locurile de joacă din aer liber, spre disperarea părinților care se tem pentru siguranța micuților.



După o perioadă bună în care nu au putut să iasă din case, în contextul pandemiei de coronavirus, părinții și copiii se bucură de posibilitatea de a se plimba prin parcuri, de a explora cartierele pe biciclete sau trotinete - atât cât se poate, pe trotuarele înguste și străjuite de mașini! - sau de a merge la plajă. Dar, peste tot, dau peste maidanezi și pericolul pe care îl reprezintă aceștia.

Cartierul Poarta 6 este o zonă mărginașă a Constanței. De multe ori, uitată de autorități, reclamă locuitorii. Inclusiv când vine vorba despre problema câinilor fără stăpân. În episodul de astăzi al campaniei "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?" vă prezentăm aspectele sesizate de câțiva părinți din cartierul menționat.

"De cum ieșim din bloc, dăm peste fecale de animale. Sunt vreo doi maidanezi care s-au aciuat pe aici, pe lângă clădire, probabil încurajați și de femeile care le mai aruncă mâncare. Mergem în parc, sunt alți doi, ditamai namilele, care sunt mai mereu pe alei sau pe la locul de joacă. Eu mă sperii pentru că, în vara trecută, puțin a lipsit ca fiul meu cel mic să ajungă în colții unor astfel de animale. Eram în parc, copilul se plimba cu bicicleta, iar din iarbă au sărit pe el vreo trei maidanezi. Eram la distanță, am fugit spre el, dar oricum aș fi ajuns prea târziu. Noroc că erau niște adolescenți pe o bancă în apropiere și i-au gonit", ne-a relatat Violeta M., mama a doi prichindei năzdrăvani de 5 și respectiv 7 ani.

"Copiii vor să alerge, sar, fac gălăgie, căci sunt copii! Iar nouă ne îngheață sângele în vine când vedem că maidanezii din cartier dau târcoale locului de joacă. Mai ales că sunt și agresivi, au mai sărit să atace copii, noroc că mereu este câte o mămică sau un tătic pe lângă cei mici", a adăugat femeia.

Pe Traian S., tăticul unui băiețel de doi anișori, îl găsim în parcul de la marginea cartierului. La rândul lui, este nemulțumit.

"Avem un petic de verdeață și un loc de joacă unde putem să lăsăm copiii. Ce să vă spun, că nisipul este plin de fecale de animale, că e plin de purici de stăm cu groază ce boli ar putea să ia?! Apoi, copilul meu este mic, el vede câinele se duce spre el, vrea să îl mângâie, dar vecinii mi-au spus că maidanezii de aici din parc de la noi sunt destul de agresivi, au mai sărit la copii", spune constănțeanul.

O altă zonă, aceeași nemulțumire: maidanezii care fac legea în umbra blocurilor.

"La noi, în Faleză Sud, câinii fără stăpân s-au aciuat printre blocuri. Seara, când mă întorc de la muncă, îmi este și teamă să merg pe aleile dintre clădiri, pentru că nu știi când se năpustește vreunul din iarbă!", a reclamat o altă constănțeancă.

XXX

Dacă ați avut probleme cu maidanezii, vă așteptăm să ne împărtășiți experiențele pe adresa de email a redacției, [email protected]



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4458 secunde