Locul execuției lui Ceaușescu, vizitat gratuit, timp de o lună

158
Locul execuției lui Ceaușescu, vizitat gratuit, timp de o lună - roberthardman-1574931642.jpg

Articole recomandate

Locul execuției lui Nicolae Ceaușescu de la Târgoviște poate fi vizitat gratuit timp de o lună întreagă, la exact 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.


Publicul larg, dar mai ales tinerii, sunt invitați să viziteze, gratuit, în perioada 1 – 31 decembrie 2019 expoziția"Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Școlii de Ofițeri "Ferdinand I" la spațiul profan al procesului și execuției soților Ceaușescu și la sfârșitului regimului totalitar din România".


Conceptul expozițional reface, în proporție de peste 90%, atmosfera momentului decembrie 1989, scrie RealitateadeDambovita.net. S-au păstrat toate elementele decorative ale interioarelor în forma și cromatica existentă la acea dată, mobilierul este și el cel original aparținând unității militare care funcționa atunci.

Clădirea unității militare este una istorică. Acolo a funcționat prima Școală de Cavalerie din țara noastră și tot acolo a făcut armata regele Mihai. Unitatea Militară 01417 se găsește în apropierea Gării Târgoviște, lângă Liceul de Petrol și Inspectoratul General al Poliției. Poligonul de instrucție se întinde din curtea unității și până la șoseaua de centură a orașului și se învecinează cu Combinatul de Oțeluri Speciale, locul unde Ceaușescu a încercat, inițial, să se refugieze înainte să fie prins.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3515 secunde