Locuințe noi pentru persoanele cu dizabilități

325
Locuințe noi pentru persoanele cu dizabilități - locuintenoi-1622656884.jpg

Articole de la același autor

În perioada următoare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa (DGASPC) implementează cea de-a treia etapă a proiectului „Dizabilitatea nu este o barieră”. Deocamdată, se poate vorbi doar despre startul caravanei, care are ca scop informarea, conştientizarea şi implicarea autorităţilor locale în procesul de dezinstituţionalizare. În acest context, săptămâna trecută, echipa DGASPC a avut primele întâlniri cu reprezentanţii primăriilor, şcolilor, Poliţiei şi toate persoanele cu putere de decizie la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din Chirnogeni şi Topraisar. Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, la Chirnogeni a început deja ridicarea a patru Locuinţe Protejate, cu o capacitate de zece locuri fiecare. Lucrările se vor finaliza anul acesta, locuinţele fiind destinate celor 40 de beneficiari ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică, Corp B, Techirghiol.

„Aici, în cadrul acestor locuinţe protejate, persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de mai multă atenţie şi se vor bucura de condiţii similare celor de acasă, din orice familie”, a declarat Marin Ristea, expert conştientizare şi facilitare comunitară.

De asemenea, o clădire din localitate va fi reabilitată, modernizată şi dotată cu tot ceea ce este necesar pentru un Centru de Zi cu o capacitate de 30 de locuri destinat atât beneficiarilor din sistemul de protecţie, cât şi tuturor persoanelor cu dizabilităţi din Chirnogeni şi localităţile învecinate. Apoi, la Topraisar urmează să fie construite patru locuinţe protejate şi, de asemenea, o clădire va fi reabilitată, modernizată şi dotată cu tot ceea ce este necesar pentru deschiderea unui centru de zi destinat persoanelor cu dizabilităţi din locuinţe, dar şi tuturor persoanelor cu dizabilităţi din comunitate.

Toate acestea se vor adăuga locuinţelor protejate deja existente în localitatea Topraisar, înfiinţate în urmă cu opt ani, unde trăiesc 31 de tineri cu diverse deficienţe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2722 secunde