LIVE: Prima ședință din acest an a Consiliului Local. VEZI CE SE DISCUTĂ!

553

Articole de la același autor

Edilul Constanței, Decebal Făgădău, i-a convocat pe aleșii locali la ședința ordinară a lunii ianuarie. Întâlnirea are loc la această oră, în sala "Remus Opreanu" a Consiliului Județean Constanța. Pe ordinea de zi se află 51 de proiecte de interes local.

Vă ținem la curent cu desfășurarea ședinței!

UPDATE 1: A început ședinta Consiliului Local Constanța. Sunt prezenți 24 de consilieri.

51 de proiecte pe ordinea de zi.

La începutul ședinței, fostul consilier local Tudorel Chesoi a propus retragerea de pe ordinea de zi a proiectului nr. 48. care vizează stabilirea prețului local practicat de către RADET Constanța, începând din 01.01.2020 pentru energia termică destinată consumului populației (casnic) și pentru energia termică destinată consumatorilor noncasnici. Chesoi solicită dezbatere publică pe acest subiect.

Totodată, un alt constănțean a cerut retragerea proiectului cu nr. 42, ce vizează aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil locuire colectivă cu spațiu comercial la parter, bd. 1 Mai nr. 44, investitor SC Dakonis Imobiliar SRL. El susține că acolo s-au obținut inițial autorizații pentru construirea P plus 2, iar acum se solicită P plus 9.


S-a trecut la votarea proiectelor.


UPDATE 2: A fost validat în funcție și a depus jurământul liberalul Bogdan Dumitru Barata, avocat de profesie.






UPDATE 3: La proiectul nr 6 ce vizează modificarea HCL nr. 433/2019 privind stabilirea valorii tranșei tichetelor valorice pentru anul 2020, liberalii au votat împotrivă: "Nu suntem de acord cu majorarea tichetelor din Programul Respect deoarece banii ar putea fi folosiți la alte proiecte", a declarat liberala Adriana Arghirescu, liderul grupului PNL din Consiliul Local Constanța. Cu toate acestea, proiectul a trecut la vot.

Menționăm că la acest proiect a fost majorată valoarea tichetelor de la 40 la 50 de lei pentru fiecare beneficiar.


Au trecut de vot și proiectele de la 7 la 16. La nr. 16 este vorba despre aprobarea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției părinților/reprezentanților legali pentru copiii care frecventează creșele din cadrul Direcției generale de asistență socială Constanța pentru anul 2020






UPDATE 4: A trecut la vot si proiectul nr. 17 ce face referire la aprobarea costului mediu lunar de întreținere pentru persoanele vârstnice din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța pe anul 2020. S-a hotărât astfel: 




Au trecut la vot și proiectele de la 18 la 32. În schimb, proiectul nr. 33 a picat la vot. Acesta viza aprobarea oportunitații vânzării prin licitație publică a terenului situat în municipiul Constanța, strada Topolog nr. 7A, în suprafață de 177 mp.


UPDATE 5:  Au fost supuse votului și au trecut și proiectele de la 34 la 47. Se poartă discuții aprinse pe marginea proiectului nr. 48, ce vizează stabilirea prețului local practicat de către RADET Constanța, începând din 01.01.2020 pentru energia termică destinată consumului populației (casnic) și pentru energia termică destinată consumatorilor noncasnici. Liberalii au votat împotrivă, iar alți doi aleși s-au abținut, dar proiectul a trecut.




Au trecut și proiectele 49, 50 și 51.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2902 secunde