Litoralul, verificat și amendat de inspectorii de muncă

576
Litoralul, verificat și amendat de inspectorii de muncă - controalelitoral1-1503331629.jpg

Articole de la același autor

Luna aceasta, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a luat la verificat societățile comerciale care își desfășoară activitatea pe litoralul Mării Negre. Ca urmare, inspectorii de muncă au controlat 265 agenți economici, din care 23 au fost sancționați. Totodată, au fost aplicate amenzi în valoare de 100.500 lei, cinci avertismente și au fost dispuse 206 măsuri cu termen de remediere a neconformităților.

În același timp, au fost depistați nouă angajatori care practicau munca nedeclarată, cu un număr de 12 persoane, care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în Revisal.

Dintre deficiențele descoperite la fața locului amintim nerespectarea prevederilor legale privind evidența orelor de lucru prestate de salariați, încălcarea prevederilor legale referitoare la încheierea în forma scrisă și încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară și munca de noapte.

Șeful ITM Constanța, Eugen Bola a declarat că pe lângă obiectivul principal al acțiunii, acela de identificare și combatere a muncii nedeclarate, controalele au avut ca scop și informarea angajatorilor cu privire la noile modificări legislative reglementate de O.G. 53/2017.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2834 secunde