X
X
Mai multe ştiri online:

Litoralul, sub lupa ministrului Muncii. "Nu ne dorim să închidem cluburile!"

Ştire online publicată Luni, 13 Iulie 2020. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Sursa foto: Fanatik
Litoralul, sub lupa ministrului Muncii.
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a fost prezentă, în week-end, pe litoral, unde a efectuat o serie de controale, atât în Constanța, cât și în Mamaia. Aceasta a precizat că multe cluburi preiau rezervări peste numărul optim necesar, motiv pentru care proprietarii ar trebui să fie mai atenți pe viitor.

"Nu ne dorim să închidem cluburile", a afirmat ministrul, precizând că nu a putut să nu remarce că zonele de la intrarea în localuri erau aglomerate.

În același timp, ea le-a solicitat angajaților localurilor să poarte, neapărat, masca. Violeta Alexandru a precizat că Guvernul nu intenționează să închidă aceste localuri, dar sănătatea este cea mai importantă pentru toată lumea. În plus, a precizat ministrul, managerii localurilor pot apela la sprijinul Jandarmeriei, atunci când zona de la intrare este prea aglomerată.

"Le-am spus că, atunci când au situații de aglomerare la intrare, trebuie să apeleze la Jandarmerie", a precizat ministrul Muncii.

XXX

Sâmbătă seara, au fost întreprinse un număr de 169 controale, în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța, în urma cărora 14 angajatori au fost amendați cu suma de 390.500 lei. 360.000 lei este amenda dată în cazul a zece patroni care aveau angajate 18 persoane fără forme legale.

De asemenea, inspectorii de muncă au depistat șapte angajatori care aveau salariați în activitate, în timp ce contractul lor de muncă era suspendat pentru șomaj tehnic. În același timp, controalele au evidențiat și că, la multe localuri, intrarea și ieșirea clienților se fac prin același loc, nu se păstrează distanța, iar mulți lucrători nu poartă mască și mănuși. Totodată, există locații la care nu se efectuează triajul epidemiologic al clienților, iar în altele au fost găsite mai mult de patru persoane la o masă. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17139 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2847 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2487 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5475 secunde