Linie telefonică pentru victimele violenţei în familie, la Constanţa

423
Linie telefonică pentru victimele violenţei în familie, la Constanţa - linietelefonica-1627324193.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii din campusul social „Henri Coandă” din Constanţa au participat, recent, la un eveniment în cadrul căruia s-a discutat despre violenţa în familie şi despre abandon. Întâlnirea a fost organizată de Primăria municipiului Constanța, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Cu acest prilej, locatarii campusului au fost informați despre liniile telefonice pe care le au la dispoziție în cazul în care sunt victimele unui abuz, dar și cum ar trebui să acționeze în astfel de situații.

La nivel local, DGASPC a pus la dispoziția victimelor violenței în familie numărul de telefon 0341921 la care pot suna la orice oră pentru a cere ajutor sau consiliere. De asemenea, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) a înființat o linie telefonică unică la nivel național – 0800.500.333 - destinată victimelor violenței domestice și persoanelor discriminate pe criteriul de sex. La acest număr de telefon pot fi anunțate și cazurile de trafic de persoane. Pentru sprijinirea victimelor violenței domestice există și aplicația Bright Sky.

Totodată, la nivel local, există Telefonul Copilului – 0241983 - la care cei mici pot suna la orice oră în cazul în care sunt victimele unui abuz. La nivel european există 116111 - linia de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului. Şapte zile din şapte, între orele 8.00 şi 00.00, consilierii asociaţiei răspund apelurilor copiilor şi părinţilor la 116111. Apelul este gratuit.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“, un proiect dedicat comunității marginalizate care locuiește în arealul delimitat de străzile Soveja, Ștefăniță Vodă, Zmeurei și Badea Cârțan. Programul este cofinanţat din fonduri europene şi are ca scop integrarea în societate a persoanelor care locuiesc în campusul social. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7395 secunde