Linie telefonică gratuită, în sprijinul vârstnicilor

215
Linie telefonică gratuită,  în sprijinul vârstnicilor - linietelefonica-1447179507.jpg

Articole de la același autor

Vârstnicii care se simt singuri, au nevoie de un sfat sau doar de o vorbă bună pot apela, începând de ieri, la "Telefonul vârstnicului". Numărul este 0800.460.001 și poate fi apelat gratuit de către orice persoană care are nevoie de consiliere, sprijin practic sau emoțional sau care vrea să reclame abuzuri.

Linia a fost deschisă de Fundația Principesa Margareta a României, în cadrul unui proiect desfășurat în parteneriat cu Fundația Vodafone România și finanțat prin programul Mobile for Good, cu suma de 68.500 de euro.

Conform unui studiu realizat recent de GFK pentru Fundația Principesa Margareta a României, aproximativ 1.500.000 de vârstnici din România sunt, în prezent, afectați de singurătate. Situația financiară precară, problemele de sănătate, dependența de ceilalți, sentimentul de inutilitate și de singurătate, precum și lipsa interlocutorilor sunt cele cinci probleme principale cu care se confruntă vârstnicii din România.

"Telefonul vârstnicului este o linie telefonică gratuită și confidențială, care răspunde nevoilor tuturor vârstnicilor din România, fie că vorbim de informare, consiliere sau sprijin practic și emoțional", precizează reprezentanții fundației.

Numărul poate fi apelat numai în timpul săptămânii, de luni până vineri, între orele 8 și 20. Bătrânii vor discuta cu operatori specializați în asistență socială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3197 secunde