X
X
Mai multe ştiri online:

Liber la muncă pentru copiii mai mari de 14 ani!

Ştire online publicată Joi, 05 Februarie 2015. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Copiii care au împlinit deja 14 ani pot munci în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar și modeling. Singura condiție este ca organizatorul sau angajatorul să încheie o convenție cu părintele minorului sau chiar direct cu copilul, dacă acesta a împlinit 14 ani, cu acordul prealabil al părintelui.

Potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern, activitățile remunerate pot fi prestate de copii în calitate de actor, figurant, cântăreț, muzician, dansator, acrobat la manifestări cu caracter cultural, educativ sau artistic, la teatru, operă, balet, circ, concursuri de dans, de muzică sau interpretare, alte concursuri sau activități de scenă, dar și la filmări pentru filme artistice, filmări, înregistrări sau emisiuni în direct pentru radio și televiziune, cu sau fără scopuri publicitare.

Copiii mai pot presta activități de figurant sau model la ședințe foto, cu sau fără scopuri publicitare, figurant sau model la prezentări de modă și sportiv profesionist în sportul de performanță. Documentul mai prevede că repetițiile de orice fel, precum și orice altă etapă menită să asigure buna desfășurare a activităților, sunt considerate parte integrantă a acestora.

Copiii nu trebuie să presteze munci periculoase, iar activitățile trebuie să se desfășoare între anumite intervale orare ale zilei, în funcție de vârsta lor. De asemenea, durata activității prestată de copii trebuie să nu depășească un anumit număr de ore săptămânal și zilnic, în funcție de vârsta copilului, iar aceste activități să fie însoțite de pauze.

Pe durata prestării activităților, copilul trebuie să fie însoțit de un adult, care poate fi unul dintre părinți/reprezentant legal, ori o persoană desemnată de părinți/reprezentant legal al copilului, față de care copilul a dezvoltat o relație de atașament sau o persoană desemnată de organizator și agreată de comun acord cu părinții/reprezentantul legal al acestuia.

De asemenea, actul normativ adoptat de Guvern prevede, înainte ca un copil să înceapă astfel de activități, să se facă o informare prealabilă a serviciului public de asistență socială. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2826 secunde