LIBER ÎN CANADA! De la 1 MAI, românii vor putea călători doar cu autorizație electronică

2597
LIBER ÎN CANADA! De la 1 MAI, românii vor putea călători doar cu autorizație electronică - canadabillboard2-1492592498.jpg

Articole recomandate

Ambasada Canadei la București anunță că, începând cu 1 mai, cetățenii români care au avut viză de călătorie pentru Canada în ultimii 10 ani sau dețin viză valabilă pentru Statele Unite vor putea călători în Canada cu avionul având nevoie doar de o autorizație electronică de călătorie care se acordă repede și simplu.


"Începând cu data de 1 mai, ora 16.00, cetățenii români eligibili vor putea depune cerere pentru o autorizație electronică de călătorie (eTA), în loc de viză, pentru a călători în Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian", transmite ambasada Canadei la București.


Sunt eligibili pentru eTA cetățenii români care au deținut o viză canadiană în ultimii zece ani sau dețin actualmente o viză valabilă care permite intrarea în SUA. 


"Persoanele care nu îndeplinesc aceste condiții vor avea nevoie în continuare de viză de vizitator. De asemenea, toți cetățenii români vor avea nevoie de viză pentru a intra sau reintra în Canada cu automobilul, autocarul, trenul,vaporul, sau la bordul unui vas de croazieră", precizează sursa citată.


eTA se acordă mai simplu și mai repede. Depunerea cererii se face electronic, iar aceasta este soluționată, în general, în câteva minute pentru o taxă de 7 dolari canadieni. eTA este valabilă pentru o durată de până la cinci ani și le permite călătorilor să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricât de frecvent, pe perioade scurte (în general de până la șase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri. 


Guvernul Canadei intenționează să elimine regimul de vize pentru toți cetățenii români la decembrie 2017. Din acel moment, cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a intra în Canada pe perioade de până la șase luni, călătorind fie pe calea aerului, fie pe cale terestră sau maritimă. Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor călători scutiți de viză, vor avea nevoie de eTA pentru a urca la bordul unei curse aeriene cu destinația Canada.


Ambasada precizează că site-ul guvernului canadian este singurul loc unde se pot depune cereri pentru autorizațiile electronice de călătorie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5599 secunde