"Legea Uber" intră în vigoare! Iată noile reglementări valabile de la 1 februarie

177

Articole de la același autor

De la 1 februarie vor fi reguli noi pentru șoferii de la Uber, Yango, Clever și Bolt. Cei care vor să transporte pasageri trebuie să obțină un atestat special și trebuie să aibă carnet de cel puțin doi ani, conform playtech.ro.

Șoferii care lucreză pentru aplicațiile de ridesharing din nou stau cu frica amenzilor. În primul rând , ei au nevoie de un aviz tehnic de la Ministerul Comunicațiilor. Reprezentanții instituției au spus că trei platforme au deja un aviz provizoriu, iar o a patra platformă are un aviz valabil până în luna octombrie a acestui an. Șoferii trebuie să aibă mai multe avize si să îndeplinească anumite condiții pentru a putea transporta pasageri. Taximetriștii sunt nevoiți să primească de la Autoriatea Rutieră un atestat de șofer și de la Ministriul Comunicatiilor un aviz tehnic, mai au nevoie de minimun 2 ani de experiență la volan și trebuie să aibă minim 21 de ani.Legea în legatură cu aplicațiile ridesharing a fost decretată de Klaus Iohannis în luna noiembrie a anului 2019 , la o săptămână distanță după ce ordonanța 49 reglmentase acest serviciu, fusese ales de Camera Deputaților.

Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicație pentru tablete și smartphone-uri care le pemite clienților să comande limuzine cu șofer sau taxiuri.

Clever Taxi permite comandarea direct de pe smartphone, în doar câteva secunde, a celui mai apropiat taxi, utilizatorul aplicației având posibilitatea de a alege tariful și compania de taxi preferată.

Bolt este o companie de ridesharing din Estonia care înainte era sub numele de Taxify.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2864 secunde