Legea pensiilor va fi anunțată joi. Întâlnire Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu, la Parlament, pentru a discuta despre forma finală

156
Legea pensiilor va fi anunțată joi. Întâlnire Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu, la Parlament, pentru a discuta despre forma finală - olguta1531550980-1533735923.jpg

Articole recomandate

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-au întâlnit miercuri, la Parlament, pentru a discuta despre forma finală a legii pensiilor, care ar urma să fie prezentată joi. Dragnea spunea că această lege ar urma să "reașeze un sistem uriaș și care a tot fost complicat de-a lungul anilor", în timp ce Vasilescu anunța că cei care vor să își spună punctul de vedere referitor la proiect vor putea să trimită mesaje la minister, scrie news.ro.



Legea pensiilor va fi prezentată joi, în ansamblu, și va rămâne o lună în dezbatere publică până în data de 8 septembrie, apoi va fi avizată de alte ministere, pentru a se transforma în proiect de lege al Guvernului și va ajunge în Parlament, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la România TV. Ministrul Muncii spunea că toată lumea poate să-și spună punctul de vedere pe lege, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare în neregulă sau să ceară anumite modificări.

"Joi va fi prezentarea legii în ansamblu. Vor fi câteva noutăți. Va rămâne o lună în dezbaterea publică. Fiecare cetățean al României poate trimite adresă la Ministerul Muncii în care să spună ce îl deranjează în această lege. Vom avea discuții cu organizațiile de pensionari din toată România, ne vom deplasa în teritoriu pentru a sta de vorbă cu organizațiile de pensionari din diferite județe ale țării. În luna septembrie, după ce se încheie dezbaterea publică de o lună, va trece prin avizarea altor ministere, ca să se transforme în proiect de lege al Guvernului, apoi va ajunge în Parlament, unde va fi dezbătută. Cred că e în interesul fiecărui pensionar din această țară ca această lege să fie cât mai repede adoptată, pentru că urmează o perioadă ca să fie făcute calcule pentru cinci milioane de pensii. Ca să putem să o aplicăm pe noua formulă care aduce o creștere în plus față de formula actuală, automat ar trebui să o avem cât mai repede adoptată", a explicat Olguța Vasilescu la România TV.

Lia Olguța Vasilescu a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea, iar vârsta de pensionare nu se va modifica. Inițial, au existat trei formule de calcul, iar în urma simulărilor a fost aleasă una.

"Pensia va fi egală cu numărul de puncte X VPR, VPR-ul este valoarea punctului de pensie, valoarea punctului de referință, împărțit la 25, 25 care este un parametru determinat de vechimea medie din ultimele 4 legi ale pensiilor. Ei bine, VPR-ul va fi 1.875 la nivelul anului 2021, cât va însemna punctul de pensie atunci, împărțit la 25, deci dă cifra de 75, care va fi 75 de lei. Apoi, numărul de puncte înseamnă suma punctajelor anuale. Deci se înmulțesc acestea - nr. de puncte și cu valoarea punctului de referință. Și am luat și un exemplu, ca să fie și mai ușor de priceput pentru toată lumea - 40 de puncte, să zicem, ori 75, care este VPR-ul, există o pensie de 3.000 de lei. Din toate calculele pe care le-am făcut până acum, pensiile se dublează în cei 4 ani", a spus ministrul Muncii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Octombrie 2010
Stire din Social : Calculați-vă singuri pensia!
Pagina a fost generata in 0.9522 secunde