Lapoviţă şi polei, la Constanţa. Avertizare de la meteorologi

3101
Lapoviţă şi polei, la Constanţa. Avertizare de la meteorologi - lapovitasininsori-1610268265.jpg

Articole de la același autor



Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în urmă cu puţin timp, o avertizare meteo de vreme rea, pentru întreaga ţară. Sunt aşteptate precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei.
Astfel, începând de duminică dimineaţă, de la ora 10, şi până pe 13 ianuarie, în jurul orei 10, vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantităţi, local de peste 15 – 30 de litri pe metru pătrat. Temporar, va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar, în sudul Câmpiei Române, Bărăgan şi Dobrogea, vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi se va forma polei.
De asemenea, în a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local şi temporar va mai ninge.


În plus, pentru zona de sud-vest a ţării şi zona montană, a fost emis un cod galben de ninsori abundente şi viscol. În cursul nopţii de duminică spre luni, 10 – 11 ianuarie, în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în Munţii Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni, mai ales în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură vor predomina ninsorile, moderate şi însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăşi local 10 – 20 cm şi, izolat, 30 – 40 cm.
Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 – 55 de km în regiunile sudice şi 60 – 70 km pe oră, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1.700 metri, temporat viscolind ninsoarea.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6607 secunde