La secret! Când intră în reparații podul de la Agigea

916
3
La secret! Când intră în reparații podul de la Agigea - fotofondagigea1-1458237285.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă autoritățile locale vin cu tot felul de vești alarmante, podul de la Agigea nu se va închide prea curând. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA nici măcar nu știe când se vor relua lucrările de reparații și invocă atât probleme contractuale, cât și de infrastructură.

După ce a anunțat că, până la data de 15 aprilie 2016, se mențin aceleași restricții de circulație pe podul de la Agigea, situat pe DN39, CNADNR se bâlbâie în ce privește situația acestuia.

Într-un răspuns oficial transmis redacției "Cuget Liber", ca urmare a unei solicitări scrise, CNADNR ocolește toate informațiile clare despre reabilitarea podului, singurul lucru concret amintit fiind valoarea estimată a lucrărilor. Întrebați când vor fi reluate lucră-rile de reabilitare, reprezentanții CNADNR răspund: "Luând în considerare problemele contractuale apărute în timpul implementării contractului, și nu numai, (lipsa unei variante a traficului greu etc.), lucrările de reabilitare sunt estimate a fi reluate imediat după soluționarea acestor probleme".

Practic, nimic nou… Însă, problema traficului greu pare a fi rezolvată, odată cu darea în circulație a noului pod de la Agigea și deschiderea bretelei de legătură cu DN39, în zona Eforie Nord. Cât despre problemele contractuale, acestea sunt ținute la secret.

Probleme contractuale

Mai mult decât atât, aceste "probleme contractuale" sunt invocate și când vine vorba despre calendarul lucrărilor de reabilitare. "Luând în considerare dificultatea problemelor de tip contractual, nu putem prezenta un grafic de execuție aferent lucrărilor rămase de executat", se arată în răspunsul oficial semnat sec de "CNADNR SA".

În ce privește lucrările rămase, reprezentanții companiei spun că "în cadrul acestui contract mai sunt de executat lucrări de înlocuire a celor două hobane, lucrări de reabilitare a tablerului (sablare tablier, vopsire tabler), înlocuirea îmbrăcăminților asfaltice, trotuarelor și parapeților și reparații ale structurilor din beton". Potrivit CNADNR, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, traficul rutier se va desfășura în condiții normale, fără restricții de circulație.

Lucrări de patru ori mai scumpe

"Valoarea estimată a lucrărilor, în conformitate cu determinarea inginerului în luna august 2015, este în sumă de 66.153.584,7 lei, fără TVA", se mai precizează în răspunsul primit de la compania națională. Inițial, contractul pentru consolidarea podului ar fi trebuit să coste aproximativ 17 milioane lei și să fie gata în 2013. Însă acesta nu este gata nici în 2016, iar valoarea investiției a crescut de aproape 4 ori. Între timp, transportatorii au înregistrat pierderi de milioane lei folosind rutele ocolitoare, nemaivorbind de disconfortul pentru locuitorii din zonă, dar și pentru turiștii care au călătorit către sudul litoralului în tot acești ani, în coloane interminabile, din cauza restricțiilor de circulație.

Comentează știrea

Padar
18 martie 2016
Podul nou sta sa cada...

Podul nou cand intra in reparatii?Nu vedeti ca sta sa cada?Pe zi ce trece se tot inclina spre dreapta, asa a fost construit, stramb, prost, vai de capul lor!

Remus
18 martie 2016
Stie tot poporul

Se calculeaza spagile si cine va beneficia de ele. Cand compari preturile de la noi cu ale unor lucrari similare din afara si atentie,in conditiile in care muncitorii de afara sunt platiti cu salarii,nu cu cacat in ochi ca romanii ,vezi diferente mari. In plus,calitatea lucrarilor este clar diferita. Diferentele de costuri sunt de fapt bani de spagi,degeaba ne tot aburesc astia de la mizeria nationala CNADNR . DNA stie,dar pentru ca spagile merg si la mafia cu care este infratita,nu va face nimic.

paraspandel
18 martie 2016
nu stie

lucrarile se vor amana pana cand lozul va fi tras de firma agreeata

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5243 secunde